Ingrediente:

organe de la un miel;

căpăţâna de miel;

2 legături ceapa verde;

 usturoi verde 2 legături;

2 legături mărar verde;

 sare, piper;

4-5 ouă;

prapure

Mod de preparare:

Organele de miel se fierb în apă cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne. În compoziție mai punem și ouăle, pentru a lega compoziția, condimentăm și amestecăm bine.

Luăm o tavă. Eu am ales o tavă de yena. Punem prapurele, adăugăm compoziţia şi se acoperă cu prapurele. Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea.

Rețeta de drob este aceeași pe care o folosesc de fiecare data, am  schimbat doar tava clasică cu una din yena care mi-a întrecut așteptările și sunt foarte mulțumită de ea. Pe lângă faptul că s-a copt foarte bine nu s-a legat de tavă. Cu ajutorul acestei tăvi yena transparente de la yena.ro putem vedea foarte bine cum se coace și sfârîie drobul si ce să vedeți, nu se ard și se spală extrem de bine.

Am folosit tavile de aici.



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:


De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.