Tasty & Nasty- Sosuri și muștaruri artizanale de la Chef Sosin
De curând am descoperit muștarurile artizanale de
la Chef Sosin, Cum le-am descoperit? Am văzut un o emisiune tv în care se
vorbea despre producătorii locali și Chef Sosin vorbea despre sosurile și muștarurile
sale artizanale. Am cautat pe net să citesc mai multe despre ceea ce face si ce
produce și m-am gândit că ar fi frumos să promovăm producătorii locali.
Vreau să
vă prezint ce produce Chef Sosin:
Muștar cu miere, dulce, o idee picant. Aprinde imaginația atunci când vorbim de sandvișuri, sau de sosuri pentru salate, ouă umplute și fripturi ușoare.
Ingrediente: apă,
semințe de muștar galben, miere polifloră, oțet balsamic bio, turmeric, sare,
piper Sichuan.
Mareșalul nostru în războaiele din bucătărie câștigă papile și inimi aproape fără nici un fel de efort. Un clasic.Dijon a l’ancienne cu Sauvignon Blanc
Acrișor ,
ușor înțepător, aromat. Semințe întregi de muștar galben și brun aromate în vin
alb.
Ingrediente: vin alb
(Sauvignon Blanc), semințe de muștar galben şi brun, oțet din vin alb, miere polifloră,
sare, piper verde.
Muștar cu chili, iute şi condimentat. Crește temperatura dar rămâne echilibrat și generos cu celelalte gusturi. Întinde-l pe fripturi sau pe sandvișuri îndrăznețe, asortează-l la salate și experimentează cu baițurile.
Ingrediente: apă,
semințe de muștar galben şi brun, miere polifloră, oțet din vin roșu, fulgi
chili, sare, turmeric, cuișoare, scorțișoară, cardamom verde şi negru, piper
roșu.
Muștar cu hrean, picant şi ușor înțepător.
O
companie foarte bună la orice grătar, indiferent de carne, un prieten gata
oricând să servească și altor plăceri vinovate, cum sunt crenvurștii sau o
felie de slăninuță la micul dejun.
Ingrediente:
apă,
semințe de muștar galben şi brun, hrean, miere polifloră, oțet din vin alb,
sare, turmeric, piper negru, piper Sichuan.
Chutney de roșii îmbogățit cu un buchet grozav de semințe și mirodenii.
Vedeta
noastră exotică se simte foarte bine, indiferent că o tratați cu pâine prăjită,
brânzeturi maturate sau ouă poșate. În plus, adoră să intre în combinații
vegetariene pline de prospețime și gust.
Ingrediente: roșii, miere, curmale, stafide, ghimbir, ulei de floarea
soarelui, sare, schinduf, chimen negru, fenicul, chimen, muștar brun, fulgi
chili, pudra de mango verde.
Chutney de caise cu stafide si ghimbir. Dulce, aromat, condimentat, sărat, complet diferit de cel de roșii, chutney-ul de caise e greu de descris fără să-l guști. Îi stă bine lângă un vin bun, pe un platou de brânzeturi şi carne maturată sau carne pe grătar dar merge şi în deserturi sau sandviciuri.
Ingrediente:
caise
deshidratate, stafide, miere, oțet vin alb, boia afumată, ghimbir, ceapă
uscată, sare, piper negru, piper roz, usturoi deshidratat, chimen negru,
coriandru, scorțișoară, cardamom verde, cardamom negru, sumac
Sos iute aromat EDIŢIE LIMITATĂ
Foarte
aromat şi atent iuțit, numai bun într-un sandviș, wok, lângă brânzeturi sau
sosuri cu extra zvâc.
Ingrediente:
ardei
iute super-hot, ardei capia, morcov, apă, pastă de roșii, oțet balsamic, ceapă,
ulei de floarea soarelui, usturoi, must de struguri, ghimbir, lemongrass, zahăr
brun Muscovado, sare, piper negru.
ketchup,
e doar mai bun. Delicios pe cartofi prăjiți, paste sau burger. Adorat de
părinți pentru copii.
Ingrediente: roșii,
curmale, oțet din vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapă, usturoi, sare,
muștar brun, piper Sichuan, piper negru, coriandru, cardamom verde si negru,
ienibahar, cuișoare, anason stelat, chimen, chimen negru, nucșoară,
scorțișoară, boia dulce, boia afumată, ghimbir, foi de dafin.
Dulce de
Leche
Dulceață de lapte dulce-sărat-acrișoară. O cremă care te lovește fără milă cu vișine surpriză. O raritate în peisajul culinar local, reprezintă un desert în sine sau o bază foarte bună pentru a crea unul.
Ingrediente: lapte,
zahar Muscovado, piper roz, tonka, vișine confiate, sare.
Fabricat
100% manual. Pentru producție, folosesc o marmită cu elice cu o capacitate de
80 de litri veche de 26 de ani. Borcanele le umple manual, la fel pune și
etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte ușor și fără urme
pentru a refolosi borcanele.
La ora
actuală, sunt prezenți în foarte multe orașe din țară, pe rafturile băcăniilor
sau prin intermediul micilor afaceri culinare locale. E foarte posibil să fi
gustat deja sosurile lor.
Folosesc
ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărțite în câteva
categorii: boabe, miere, oțet (vin), fructe și legume (în cazul celor două
sortimente de chutney). Nu avem nevoie și nu folosim coloranți artificiali sau
agenți de îngroșare.
Sunt
gustoase și delicioase. O să vă arăt pe parcurs cu ce le-am servit.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!