De curând am descoperit muștarurile artizanale de la Chef Sosin, Cum le-am descoperit? Am văzut un o emisiune tv în care se vorbea despre producătorii locali și Chef Sosin vorbea despre sosurile și muștarurile sale artizanale. Am cautat pe net să citesc mai multe despre ceea ce face si ce produce și m-am gândit că ar fi frumos să promovăm producătorii locali.

Vreau să vă prezint ce produce Chef Sosin:

Pussy Lover

Muștar cu miere, dulce, o idee picant. Aprinde imaginația atunci când vorbim de sandvișuri, sau de sosuri pentru salate, ouă umplute și fripturi ușoare.

Ingrediente: apă, semințe de muștar galben, miere polifloră, oțet balsamic bio, turmeric, sare, piper Sichuan.

 Ancient  ONE

Mareșalul nostru în războaiele din bucătărie câștigă papile și inimi aproape fără nici un fel de efort. Un clasic.Dijon a l’ancienne cu Sauvignon Blanc

Acrișor , ușor înțepător, aromat. Semințe întregi de muștar galben și brun aromate în vin alb.

Ingrediente: vin alb (Sauvignon Blanc), semințe de muștar galben şi brun, oțet din vin alb, miere polifloră, sare, piper verde.

Macho Tears

Muștar cu chili, iute şi condimentat. Crește temperatura dar rămâne echilibrat și generos cu celelalte gusturi. Întinde-l pe fripturi sau pe sandvișuri îndrăznețe, asortează-l la salate și experimentează cu baițurile.

Ingrediente: apă, semințe de muștar galben şi brun, miere polifloră, oțet din vin roșu, fulgi chili, sare, turmeric, cuișoare, scorțișoară, cardamom verde şi negru, piper roșu.

Kinky  Dog

Muștar cu hrean, picant şi ușor înțepător.

O companie foarte bună la orice grătar, indiferent de carne, un prieten gata oricând să servească și altor plăceri vinovate, cum sunt crenvurștii sau o felie de slăninuță la micul dejun.

Ingrediente: apă, semințe de muștar galben şi brun, hrean, miere polifloră, oțet din vin alb, sare, turmeric, piper negru, piper Sichuan.

Bollywood  Star No.1

Chutney de roșii îmbogățit cu un buchet grozav de semințe și mirodenii.

Vedeta noastră exotică se simte foarte bine, indiferent că o tratați cu pâine prăjită, brânzeturi maturate sau ouă poșate. În plus, adoră să intre în combinații vegetariene pline de prospețime și gust.

Ingrediente: roșii, miere, curmale, stafide, ghimbir, ulei de floarea soarelui, sare, schinduf, chimen negru, fenicul, chimen, muștar brun, fulgi chili, pudra de mango verde.

Bollywood  Star No.2

Chutney de caise cu stafide si ghimbir. Dulce, aromat, condimentat, sărat, complet diferit de cel de roșii, chutney-ul de caise e greu de descris fără să-l guști. Îi stă bine lângă un vin bun, pe un platou de brânzeturi şi carne maturată sau carne pe grătar dar merge şi în deserturi sau sandviciuri.

Ingrediente: caise deshidratate, stafide, miere, oțet vin alb, boia afumată, ghimbir, ceapă uscată, sare, piper negru, piper roz, usturoi deshidratat, chimen negru, coriandru, scorțișoară, cardamom verde, cardamom negru, sumac

Spice  Dealer

Sos iute aromat EDIŢIE LIMITATĂ

Foarte aromat şi atent iuțit, numai bun într-un sandviș, wok, lângă brânzeturi sau sosuri cu extra zvâc.

Ingrediente: ardei iute super-hot, ardei capia, morcov, apă, pastă de roșii, oțet balsamic, ceapă, ulei de floarea soarelui, usturoi, must de struguri, ghimbir, lemongrass, zahăr brun Muscovado, sare, piper negru.

Garden  Dwarf

Ketchup îndulcit cu curmale. Fără zahăr. Piticul universal, bun la toate, nu-i nici sos, nici

ketchup, e doar mai bun. Delicios pe cartofi prăjiți, paste sau burger. Adorat de părinți pentru copii.

Ingrediente: roșii, curmale, oțet din vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapă, usturoi, sare, muștar brun, piper Sichuan, piper negru, coriandru, cardamom verde si negru, ienibahar, cuișoare, anason stelat, chimen, chimen negru, nucșoară, scorțișoară, boia dulce, boia afumată, ghimbir, foi de dafin.

Dulce de Leche

Dulceață de lapte dulce-sărat-acrișoară. O cremă care te lovește fără milă cu vișine surpriză. O raritate în peisajul culinar local, reprezintă un desert în sine sau o bază foarte bună pentru a crea unul.

Ingrediente: lapte, zahar Muscovado, piper roz, tonka, vișine confiate, sare.

Fabricat 100% manual. Pentru producție, folosesc o marmită cu elice cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. Borcanele le umple manual, la fel pune și etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte ușor și fără urme pentru a refolosi borcanele.

La ora actuală, sunt prezenți în foarte multe orașe din țară, pe rafturile băcăniilor sau prin intermediul micilor afaceri culinare locale. E foarte posibil să fi gustat deja sosurile lor.

Folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărțite în câteva categorii: boabe, miere, oțet (vin), fructe și legume (în cazul celor două sortimente de chutney). Nu avem nevoie și nu folosim coloranți artificiali sau agenți de îngroșare.

Sunt gustoase și delicioase. O să vă arăt pe parcurs cu ce le-am servit.