Ingrediente:

Blat  cocos:

6 albușuri

6 lg zahăr

100 g cocos

5 lg făina

Blat cacao:

3 ouă

3 lg zahăr

3 lg făina

1 lg cacao

1/2 plic praf de copt (5 g)

Crema :

200 gr. unt moale la temperatura camerei

1 cană zahăr pudră

 aromă gel de lamâie

200 ml frișcă La Dorna

Mod de preparare:

Blat cocos : într-un castron mixăm spumă albușurile, adăugăm zahărul, mixând mai departe , iar la final încorporăm făina amestecată cu nuca de cocos. Compoziția o întindem într-o formă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt (25*35 cm). Dăm tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Blat cacao : mixăm spumă albușurile , apoi adăugăm zahărul, gălbenușurile pe rând, iar la final făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Compoziția o întindem cu grijă în  tavă și o dăm  la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema: Untul  se mixează bine cu zahărul pudră și aroma gel de lamâie până devine spumă. Separat se mixează frișca până când începe să se întărească. Încorporăm treptat în compoziția de unt+zahăr pudră+aroma gel de vanilie, mixând ușor până la omogenizare.

Asamblare:

Blatul de cocos se pune pe un platou pentru prăjituri. Pe acesta se întinde ¾ din cremă. Se pune blatul cu cacao si restul de cremă. Deasupra se presară ciocolată rasă.


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.