Ingrediente:
Blat cocos:
6
albușuri
6 lg
zahăr
100 g
cocos
5 lg
făina
Blat
cacao:
3 ouă
3 lg
zahăr
3 lg
făina
1 lg
cacao
1/2
plic praf de copt (5 g)
Crema
:
200
gr. unt moale la temperatura camerei
1
cană zahăr pudră
aromă gel de lamâie
200 ml frișcă La Dorna
Mod de preparare:
Blat cocos : într-un castron mixăm spumă albușurile, adăugăm
zahărul, mixând mai departe , iar la final încorporăm făina amestecată cu nuca
de cocos. Compoziția o întindem într-o formă dreptunghiulară tapetată cu hârtie
de copt (25*35 cm). Dăm tava la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem testul
cu scobitoarea.
Blat cacao : mixăm spumă albușurile , apoi adăugăm zahărul,
gălbenușurile pe rând, iar la final făina amestecată cu praful de copt și pudra
de cacao. Compoziția o întindem cu grijă în tavă și o dăm la cuptor, pentru circa 15-20 minute. Facem
testul cu scobitoarea.
Crema: Untul se
mixează bine cu zahărul pudră și aroma gel de lamâie până devine spumă.
Separat se mixează frișca până când începe să se întărească. Încorporăm treptat
în compoziția de unt+zahăr pudră+aroma gel de vanilie, mixând ușor până la
omogenizare.
Asamblare:
Blatul de cocos se pune pe un platou pentru prăjituri. Pe
acesta se întinde ¾ din cremă. Se pune blatul cu cacao si restul de cremă.
Deasupra se presară ciocolată rasă.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!