Cartofi Rosti- o rețetă foarte ieftină, dar gustoasă, de origine
elvețiană.
Ce sunt rosti? Sunt un fel de cartofi rași (pe răzătoarea cu ochiuri mari). Simpli (varianta tradițională) sau amestecați cu bacon, ceapă, brânză, sau ierburi, cartofii sunt prăjiți în ulei, după ce sunt “modelați” sub forma unor turte. Dimensiunile diferă: diametrul poate fi cuprins între 3 și 12 cm, iar grosimea între 1-2 cm.
Din 3 cartofi, 2 ouă și bacon iese un mic dejun sau o cină foarte ieftină. Există multe variante a acestui fel de mâncare. Eu am ales sa îi fac simpli.
Ingrediente:
3 cartofi
medii (un cartof a fost dulce)
2 ouă
felii de bacon gama Panona- Perutnina România
Mod de
preparare:
Se curăță
cartofii. Se rad pe răzătoarea mare, se
pun grămăjoare( să fie ca un cuib), în tava unsă cu puțin ulei. Se presară
sare, piper. Se dau la cuptor 6-8 minute să se prăjească puțin, depinde de
cuptor. Se lasă la copt . Se scot, se pune oul în cuibul format, se
condimentează și se mai dă la cuptor, până oul este făcut. În aceeași tavă
punem și baconul să se rumenească.
Se
servesc calzi, alături de salată.
Produsele
din gama Panona de la Perutnina Romania, baconul, șunca fină, salamuri
crud-uscate, prosciutto dalmat, toate le
gășiți le gasiti in magazinele:
Kaufland,
Auchan, Carrefour, Cora, Metro, Selgros. Au peste 90 de ani de tradiție. Sunt cu
procent mare de carne și fără alergeni.
Poftă
Bună!
Varianta video o găsiți pe youtube:
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!