Cartofi Rosti- o rețetă foarte ieftină, dar gustoasă, de origine elvețiană.

Ce sunt rosti? Sunt un fel  de cartofi rași (pe răzătoarea cu ochiuri mari). Simpli (varianta tradițională) sau amestecați cu bacon, ceapă, brânză, sau ierburi, cartofii sunt prăjiți în ulei, după ce sunt “modelați” sub forma unor turte. Dimensiunile diferă: diametrul poate fi cuprins între 3 și 12 cm, iar grosimea între 1-2 cm. 

Din 3 cartofi, 2 ouă și bacon  iese un mic dejun sau o cină foarte ieftină. Există multe variante a acestui fel de mâncare. Eu am ales sa îi fac simpli.

Ingrediente:

3 cartofi medii (un cartof a fost dulce)

2 ouă

 felii de bacon gama Panona- Perutnina România

Mod de preparare:

Se curăță cartofii. Se rad pe răzătoarea mare,  se pun grămăjoare( să fie ca un cuib), în tava unsă cu puțin ulei. Se presară sare, piper. Se dau la cuptor 6-8 minute să se prăjească puțin, depinde de cuptor. Se lasă la copt . Se scot, se pune oul în cuibul format, se condimentează și se mai dă la cuptor, până oul este făcut. În aceeași tavă punem și baconul să se rumenească.

Se servesc calzi, alături de  salată.

Produsele din gama Panona de la Perutnina Romania, baconul, șunca fină, salamuri crud-uscate, prosciutto dalmat,  toate le gășiți le gasiti in magazinele:

Kaufland, Auchan, Carrefour, Cora, Metro, Selgros. Au peste 90 de ani de tradiție. Sunt cu procent mare de carne și fără alergeni.

Poftă Bună!

Varianta video o găsiți pe youtube:





Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:


De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.