Eclerele sunt printre cele mai populare și delicioase prăjituri din lume. Ce ziceți dacă le pregătiți voi acasă? Nu este dificil.  Aflați din rețeta de mai jos cum să vă surprindeți oaspeții cu un desert foarte gustos, ce-i va cuceri pe toți, De ce? Pentru că sunt delicioase, mai ales dacă le umplem cu cremă de fistic.

Ingrediente  aluat :

- 1 cană de apa,

-1 cană ulei,

-un pic de sare,

-1 cană făină,

-3 oua

Pentru umplutură:

-Frișcă

-cremă de fistic

Pentru glazură:

-ciocolată alba

-colorant roșu

Mod de preparare :

 Se pune la foc apa cu uleiul și sarea, iar când acestea încep să fiarbă se adaugă  făina și se amestecă la foc mic, până se formează un aluat. Luați cratița de pe foc și adăugați câte un ou, amestecând,  bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen și lipicios.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie sau ungeți-o cu ulei. Cu o lingură umedă sau cu ajutorul unui posh, puneți eclerele în tavă. Coaceți cojile la 180 grade timp de 25 de minute. Pentru niciun motiv nu deschideți ușa cuptorului în primele 10-15 minute, altfel eclerele se vor prăbuși.

Când  sunt reci eclerele se taie ca o scoica și se umplu cu cremă de vanilie sau ciocolată, iar deasupra se topeste ciocolată neagră și se ung eclerele.

Eu am ales să le umplu cu cremă de fistic și friscă. Le-am glazurat cu ciocolată albă topită în care am pus o picătură de colorant roșu și cu câteva fire de cremă de fistic.






 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.