Eclerele
sunt printre cele mai populare și delicioase prăjituri din lume. Ce ziceți dacă
le pregătiți voi acasă? Nu este dificil. Aflați din rețeta de mai jos cum să vă surprindeți
oaspeții cu un desert foarte gustos, ce-i va cuceri pe toți, De ce? Pentru că
sunt delicioase, mai ales dacă le umplem cu cremă de fistic.
Ingrediente
aluat :
- 1 cană de apa,
-1 cană ulei,
-un pic de sare,
-1 cană făină,
-3 oua
Pentru umplutură:
-Frișcă
Pentru glazură:
-ciocolată alba
Mod de preparare :
Se pune la foc apa cu uleiul și sarea, iar când acestea încep să fiarbă se adaugă făina și se amestecă la foc mic, până se formează un aluat. Luați cratița de pe foc și adăugați câte un ou, amestecând, bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen și lipicios.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie sau ungeți-o cu ulei. Cu o lingură umedă sau cu ajutorul unui posh, puneți eclerele în tavă. Coaceți cojile la 180 grade timp de 25 de minute. Pentru niciun motiv nu deschideți ușa cuptorului în primele 10-15 minute, altfel eclerele se vor prăbuși.
Când sunt reci eclerele se taie ca o scoica și se
umplu cu cremă de vanilie sau ciocolată, iar deasupra se topeste ciocolată neagră
și se ung eclerele.
Eu am
ales să le umplu cu cremă de fistic și friscă. Le-am glazurat cu ciocolată albă
topită în care am pus o picătură de colorant roșu și cu câteva fire de cremă de fistic.
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
2 Comments
I love ”ecler”! :)
RăspundețiȘtergereArată extraordinar și deja îmi plouă în gură!
Nu știu dacă reușesc curând să fac rețeta, dar mi-am notat-o.
Multumesc de vizita! O sa iti placa sa le faci :)) Se fac repede.
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!