Am făcut o pizza, care zic eu că e rapidă, cu ce am avut în frigider și prin grădină. Așa e vara la noi, avem grădina cu multe legume. Pe blog dacă dați o căutare am mai multe rețete de pizza. Dar să vă spun cum am făcut pizza azi

Ingrediente

Pentru aluat pizza:

420 g făină

1 linguriță sare

250 ml apă caldă

drojdie cât o alună sau 2 lingurite drojdie uscata active (vreau să vă spun că nu am cântarit drojdia, atâta pun cât o alună)

2 linguri ulei de măsline.

Puneți drojdia în apă caldă și amestecați  să se dizolve.

Pentru sos:

pasta de tomate sultan

Pentru topping:

salam de șuncă

mozzarella

ardeu verde

roșii cherry

boabe de porumb

ketchup dulce și picant Sultan

Mod de preparare:

Punem amestecul peste făina și sare și amestecăm. Frământăm aluatul până devine omogen. Încorporăm în aluat și uleiul de măsline. Frământăm iar aluatul . Lăsăm aluatul la crescut pentru cel puțin 30 min. Acuma cred că nu l-am lăsat atâta. Eram grăbiți să mâncăm. Apoi îl împărțim în câte porții vrem și îl întindem pe blatul de lucru tapetat cu faina. Si tava o ungem cu ulei ți o tapetăm cu făină. Mutăm pizza în tavă și începem să o “ornăm”.

O ungem cu pasta de tomate. Am avut de la firma Sultan, care este foarte gustoasă. Am pus peste felii de salam de șuncă, ardeu tăiat fideluță, roșii cherry.

Ca orice aluat de paine, pizza se coace la temperatura de 180° C (temperatura maxima la cele pe gaz) timp de 15-20 de minute. Pana se rumeneste la suprafață. Înainte cu vreo 5 minute de a fi gata, am presărat și mozzarella peste ea. Si am lăsat-o până s-a topit.

Am servit-o cu ketchup dulce sau picant Sultan.

Numai bună pentru cină sau de fapt cănd aveți poftă să o savurați.

Poftă bună!!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.