Ingrediente:

4 bucati pește

2 linguri pastă de rosii

2 cepe

6 căței de usturoi

o lamaie de la care folosim zeama

½ lămâie pentru decor

o lingura pastă de ardei

sare

piper

30 ml ulei

o legatura patrunjel

Mod de preparare:

Curățăm peștele.

Îl spălăm bine cu apă rece, îl tamponăm cu prosoape de hârtie, apoi îl condimentăm în interior și pe exterior cu sare și piper. Îl stropim cu zeama de lamaie si îl dăm la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

În acest timp, cât peștele este la rece punem uleiul la încins într-o cratiță și adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Dupa ce ceapa devine translucidă, adaugăm pasta de roșii, pasta de ardei și o cană de apă. Punem sare si piper. Lăsăm să dea câteva clocote după care transferăm jumătate din sos într-o tavă. Asezăm peștele peste sos, adăugăm sosul rămas și dăm tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade.

Îl lăsăm la cuptor aproximativ o oră.

Cu 5-10 minute înainte de a fi gata adăugăm feliile de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt.

Este un preparat simplu si delicios!!





Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.