Ingrediente:
4 bucati pește
2 linguri pastă de rosii
2 cepe
6 căței de usturoi
o lamaie de la care folosim zeama
½ lămâie pentru decor
o lingura pastă de ardei
sare
piper
30 ml ulei
o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Curățăm peștele.
Îl spălăm bine cu apă rece, îl tamponăm cu prosoape de hârtie,
apoi îl condimentăm în interior și pe exterior cu sare și piper. Îl stropim cu
zeama de lamaie si îl dăm la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
În acest timp, cât peștele este la rece punem uleiul la încins
într-o cratiță și adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Dupa ce ceapa devine translucidă, adaugăm pasta de roșii,
pasta de ardei și o cană de apă. Punem sare si piper. Lăsăm să dea câteva
clocote după care transferăm jumătate din sos într-o tavă. Asezăm peștele peste
sos, adăugăm sosul rămas și dăm tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Îl lăsăm la cuptor aproximativ o oră.
Cu 5-10 minute înainte de a fi gata adăugăm feliile de lămâie și
pătrunjelul tocat mărunt.
Este un preparat simplu si delicios!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!