Indiferent din ce zonă a țării am fi, cu toții avem niște mâncăruri
și dulciuri la care ne gândim cu melancolie și la care poftim ori de câte ori
ne amintim de copilarie. Noi, recunoaștem, le-am mânca oricând cu mai multă
poftă decat preparatele dintr-un restaurant de lux.
Pentru că
toamna e sezonul merelor, mama ne făcea mereu prăjitura cu mere. Îi zicea
prajitură turnată cu mere, pentru că aluatul era mai moale și nu putea face
foi. Dar să vă spun și vouă cum se face, această minunată prăjitură.
Ingrediente (pentru
o tava de 30x20 cm):
Pentru aluat:
- v 2 ouă
- v 18
linguri de zahăr
- v 18
linguri de lapte
- v 18
linguri de ulei
- v 24
linguri de făină
- v 1 plic
praf de copt
- v esență de
vanilie
Umplutură:
- v 1 kg mere
- v zahăr după
gust
- v 3-4
linguri de griș
Ouale întregi se mixează bine cu zahărul și esența de
vanilie, până rezultă o crema albă. Se adaugă uleiul și laptele și se mixează din
nou. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se pune jumatate din compoziție,
într-o tavă unsa cu ulei/unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Se pun
merele curățate, date pe răzătoare și amestecate cu zahăr, griș și scorțișoară.
Se pune restul de aluat și se dă la cuptor, pînă ce trece testul cu
scobitoarea. La cuptoarele electrice, la temperatura 1800 cca 40 minute.
3 Comments
Voi facecsi eu aceasta prajitura.
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru vizită!♥️ Daca faceti sa imi dați de stire daca va placut.
ȘtergereVai! Ce bine arataaa! Si mai e si preferata mea!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!