Indiferent din ce zonă a țării am fi, cu toții avem niște mâncăruri și dulciuri la care ne gândim cu melancolie și la care poftim ori de câte ori ne amintim de copilarie. Noi, recunoaștem, le-am mânca oricând cu mai multă poftă decat preparatele dintr-un restaurant de lux.

Pentru că toamna e sezonul merelor, mama ne făcea mereu prăjitura cu mere. Îi zicea prajitură turnată cu mere, pentru că aluatul era mai moale și nu putea face foi. Dar să vă spun și vouă cum se face, această minunată prăjitură.

Ingrediente (pentru o tava de 30x20 cm):

Pentru aluat:

  • v  2 ouă
  • v  18 linguri de zahăr
  • v  18 linguri de lapte
  • v  18 linguri de ulei
  • v  24 linguri de făină
  • v  1 plic praf de copt
  • v  esență de vanilie

Umplutură:

  • v  1 kg mere
  • v  zahăr după gust
  • v  3-4 linguri de griș

Ouale întregi se mixează bine cu zahărul și esența de vanilie, până rezultă o crema albă. Se adaugă uleiul și laptele și se mixează din nou. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se pune jumatate din compoziție, într-o tavă unsa cu ulei/unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Se pun merele curățate, date pe răzătoare și amestecate cu zahăr, griș și scorțișoară. Se pune restul de aluat și se dă la cuptor, pînă ce trece testul cu scobitoarea. La cuptoarele electrice, la temperatura 1800  cca 40 minute.






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.