Ingrediente:

8 ardei

o jumătate de piept de pui

o cană de orez

un morcov mic

1 ceapă

1 cățel de usturoi

sare, piper

 

Sos:

8-10 roșii cherry

2 căței de usturoi

1 morcov

1 ceapă

sare, piper, boia

 

Mod de preparare:

Se curăță ardeii și se golesc de sămânță, se călește ceapa cu morcovul dat pe răzătoare până devine ceapa cristalină, se adaugă usturoiul și pieptul de pui tăiat cubulețe mici. După ce se călesc puțin adăugăm orezul, spălat și condimentele. Călim 1 minut.

Umplem ardeii cu compoziția de mai sus și după, pregătim tava: tăiem morcovul și usturoiul felii, roșiile în două și ceapa tocata puțin mai mare. Așezăm ardeii peste legume în tavă, puși în picioare.

Punem într-o oală mai mică apă la fiert cu sare, piper și boia. Dupa ce dă în clocot o luăm și o turnăm peste ardei.

Îi punem la cuptor până scade apa și se coc puțin pe deasupra. (aproxinativ o ora și 15 minute).

Se servesc cu smântână și puțin pătrunjel tocat deasupra.

     Pofta bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.