Ingrediente:
8 ardei
o jumătate de piept de pui
o cană de orez
un morcov mic
1 ceapă
1 cățel de usturoi
sare, piper
Sos:
8-10 roșii cherry
2 căței de usturoi
1 morcov
1 ceapă
sare, piper, boia
Mod de preparare:
Se curăță ardeii și se golesc de sămânță, se călește ceapa cu
morcovul dat pe răzătoare până devine ceapa cristalină, se adaugă usturoiul și
pieptul de pui tăiat cubulețe mici. După ce se călesc puțin adăugăm orezul,
spălat și condimentele. Călim 1 minut.
Umplem ardeii cu compoziția de mai sus și după, pregătim
tava: tăiem morcovul și usturoiul felii, roșiile în două și ceapa tocata puțin
mai mare. Așezăm ardeii peste legume în tavă, puși în picioare.
Punem într-o oală mai mică apă la fiert cu sare, piper și
boia. Dupa ce dă în clocot o luăm și o turnăm peste ardei.
Îi punem la cuptor până scade apa și se coc puțin pe
deasupra. (aproxinativ o ora și 15 minute).
Se servesc cu smântână și puțin pătrunjel tocat deasupra.
Pofta bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!