În tradiția noastră populară, luna septembrie se numește Răpciune. Septembrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și Decembrie, în fiecare an.

La 1 septembrie, începe anul nou bisericesc, dar și noul an școlar.

Personalul didactic din unitatile de învățământ este testat anual din punct de vedere medical si psihologic. Asta fac și eu la fiecare început de an școlar. Astfel, unitatea de învățământ trebuie să încheie contracte de servicii de specialitate cu un cabinet pentru medicina muncii, în vederea testării periodice anuale a angajaților din unitatea de învățământ.

Un astfel de Cabinet pentru Medicina Muncii găsiți și la Clinica Medicala Romgermed, dar tot aici găsim și  servicii medicale pentru obtinerea permisului auto, fișe auto. 

Clinica Romgermed execută în regim rapid, toate examinările medicale clinice și paraclinice, necesare eliberării fișei medicale auto și de port-arma, precum și încheierea acestora.

Și pentru că sunt tot printre elevi, cei de la Clinica Romgermed s-au gândit să aibă grijă de sănătatea mea și mi-au trimis un colet cu mai multe produse, pe care o să le amintesc mai jos:

  • *      Gastro bicarbonat de sodiu, Pro Natura
*      Raceală și gripă, Pro Natura
*      Vitamina C cu pulpa de măceșe
*      Magne-B Vita
*      B-Vita Complex
*      Cremă cu Vitaminele A, E și C Santaderm
*      Ceai Fructe de Armurariu
Dar și produse de îngrijire
*      Lotiune de corp cu unt de cacao, Ziaja
*      Masca de fata 8 in 1 Facemed Hydra Detox, Eveline Cosmetics
*      Masca de fata Rose Butter, Ziaja
*      Balsam hrănitor pentru buze, Himalaya
*      Sapun crema cu alge si minerale marine Aqua Breeze, Elmiplant

*      Gastro bicarbonat de sodiu, Pro Natura

 Proprietati:

- contribuie la reglarea pH-ului esofagogastroduodenal prin aport de nutrienti alcalinizanti - bicarbonat de sodiu si lithothame (alga marina cu un continut bogat in saruri si minerake);

- ajuta la reglarea fenomenului de reflux gastric;

- favorizeaza confortul digestiv.

 

Ingrediente:

Bicarbonat de sodiu, pulbere de Lithithame, pulbere din flori de Musetel, pulbere din frunze de Menta, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal.

 

*      Raceală și gripă, Pro Natura

 Proprietati:

- alina raceala si gripa.

 Ingrediente:

Pulbere din fructe de maces, pulbere din scoarta de salcie, pulbere din parti aeriene de echinacea.

  Vitamina C cu pulpa de măceșe

Indicații:

Stimulează sistemul imunitar, crește rezistența organismului, activează sistemele enzimatice, are un rol important în respirația celulară, crește și menține randamentul fizic.

Bioflavonoidele din conținutul tabletelor favorizează absorbția vitaminei C.


*      Magne-B Vita

 Componentele produsului, în asocierea obţinută, contribuie la reducerea oboselii şi extenuării, la funcţionarea normală a sistemului nervos, la menţinerea sănătăţii psihice. Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al proteinelor şi al glicogenilor, precum şi la reglarea activităţii hormonale.

 

INGREDIENTE

lactat de magneziu, gelatină (capsulă), talc (agent de separare), amidon (agent de încărcare), clorhidrat de piridoxină, stearat de magneziu (lubrifiant).

 

*      B-Vita Complex

Vitaminele grupei B contribuie la metabolismul energetic normal, la reducerea oboselii si extenuarii, actioneaza pozitiv in functionarea normala a sistemului nervos si a sistemului imunitar.

Contribuie la mentinerea sanatatii pielii si a membranelor, precum si la mentinerea sanatatii psihice.

 

Ingrediente:

Nicotinamida, amidon (agent de incarcare), talc (agent de separare), stearat de magneziu (lubrifiant), pantotenat de calciu, clorhidrat de piridoxina, riboflavina, clorhidrat de tiamina, acid folic, cianocobalamina, gelatina (capsula).

  •  Vitamina B1 - 4.8 mg
  • Vitamina B2 - 5.1 mg
  • Vitamina B6 - 6 mg
  • Vitamina B12 - 0.006 mg
  • Vitamina PP - 60 mg
  • Pantotenat de calciu - 15 mg
  • Acid folic - 1.2 mg

    Cremă cu Vitaminele A, E și C Santaderm

Crema cu vitaminele A, E si C Santaderm® este potrivita pielii uscate si descuamate, care are nevoie de hidratate, hranire si revitalizare. Este o crema puternic hidratanta, extrem de eficienta pentru ingrijirea zilnica a fetei, mainilor si a corpului. Are o formula special conceputa pentru a asigura refacerea elasticitatii pielii, a Ph-ului acesteia, redandu-i aspectul sanatos. Combinatia de uleiuri emoliente si vitaminele A, E si C are rolul de a oferi pielii doza zilnica de nutrienti. Vitamina A reda supletea pielii, inlaturand petele cauzate de radiatiile UV sau cele de senectute. De altfel, o prima manifestare a deficitului de vitamina A este ingrosarea si uscarea pielii. Vitamina E asigura sanatatea tesuturilor, avand efect puternic hidratant si de protectie impotriva diversilor factori nocivi de mediu. Este un bun regenerator celular. Vitamina C este recunoscuta pentru efectul sau antioxidant si pentru stimularea productiei de colagen (cel care mentine elasticitatea si tineretea pielii).

 

Beneficii Crema cu Vit. A+E+C:

  •         reface elasticitatea si Ph-ul pielii
  •        mentine aspectul tanar al pielii
  •        este recomandata pentru pielea uscata si descuamata
  •        este potrivita si pentru pielea sensibila
  •        hraneste si hidrateaza asigurand o piele frumoasa, catifelata si elastica
  •        vitaminele continute stimuleaza productia de colagen
  •        protejeaza eficient pielea de factorii nocivi din mediu oferind o hidratare intensa.

 

*      Ceai Fructe de Armurariu

Ceaiul de Armurariu prin proprietatile sale miraculoase contribuie la protejarea si regenerarea celulelor hepatice, este recomandat pentru a indeparta compusii toxici din ficat, sustine si normalizeaza functiile hepatice, iar atunci cand suferiti de intoxicatie cu alcool, medicamente, chimioterapice si virusi, ceaiul de armurariu va ajuta sa va reveniti imediat.

 

Dar și produse de îngrijire

*      Lotiune de corp cu unt de cacao, Ziaja

Hidratează intensiv pielea, îi îmbunătățește elasticitatea și lasă un parfum plăcut.

*      Masca de fata 8 in 1 Facemed Hydra Detox, Eveline Cosmetics

Masca de fata cu carbon pentru purifierea si hidratarea tenului uscat si sensibil ce netezeste, calmeaza, regenereaza si hraneste pielea.

*      Masca de fata Rose Butter, Ziaja

- masca cremoasa pentru fata, recomandata pentru fiecare tip de piele 30+;

- reduce ridurile profunde;

- creste fermitatea si elasticitatea pielii.

*      Balsam hrănitor pentru buze, Himalaya

Formula hidratanta si nutritiva a Balsamului de buze hranitor de la Himalaya ofera protectia buzelor indiferent de sezon, lasandu-le moi si catifelate. Acest balsam este ideal pentru ingrijirea zilnica a buzelor.

Sapun crema cu alge si minerale marine Aqua Breeze, Elmiplant

Formula îmbogățită cu Alge și Minerale marine, cremă hidratantă și complex hidratant Nutrimoist.

Pentru față și corp.

Pentru toate tipurile de ten.

 


 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.