Azi vreau să facem un cadou dulce pentru Moș Nicolae. Un dulce natural, un dulce fără zahăr. O sa facem prăjitura tăvălită cu nucă.

Blat:

6 ouă

6 linguri îndulcitor din scoarță de mesteacăn

6 linguri ulei

6 linguri făină

un praf de copt

 

Sirop:

100 g ciocolată fără zahăr Sweeteria

5 linguri lapte

2 linguri cacao

200g unt/margarina

10 lingurițe îndulcitor din frunze de Stevia Rebaudiana sieritritol (obtinut din porumb)

esența rom sau vanilie

 Decor

nucă cocos sau nucă prăjita măcinată


 Blatul:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugăm îndulcitoru și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Separat frecăm gălbenușurile cu cele 5 linguri de ulei. Compoziția obținuă o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza cea mai mică a mixerului. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm în compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus .

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția.

Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de oră, până trece testul cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească, apoi se taie pătratele.

Siropul:

Ingredientele se pun într-o crăticioară pe foc, se amestecă și se lasă să dea 1-2 clocote, timp în care se topeste și untul sau margarina, apoi se lasă un pic la răcit.

Fiecare bucată de blat se scufundă în sirop, după care le tăvălim prin nuca de cocos ori nuca puțin prăjita și măcinată și se așează pe o farfurie întinsă. Și uite așa e gata cea mai rapidă și delicioasă prăjitură.

Vă doresc poftă bună!



                                           Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.