Aceste chiftele ne duc cu gândul la falafel, doar că ingredientul noustru este mazărea și nu năutul. Le putem servi atăt ca mic dejun dar  și ca gustare, alături de sosul preferat. Sunt vegane, deci în post sunt binevenite.

Ingrediente:

-un borcan cu  mazăre – am avut de la Arovit

-o ceapă

-4 căței de usturoi

-2-3 linguri de pătrunjel tocat

-4 linguri de făină

-sare și piper

-ulei pentru prăjit

-susan

-dulceață de ardei iuți (Arovi) sau făcută acasă

Mod de preparare:

Scurgem mazărea și o adaugăm într-un blender împreună cu pătrunjelul, sarea, piperul, și ceapa.

Mixeazăm totul până când obținem o compoziție omogenă.

Formăm chifteluțe cam de 4-6 cm în diametru. Le rostogolim prin susan. Încingem uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjim chifteluțele timp de 8-10 minute. Trebuie să avem  grijă să le întoarcem pe toate părțile pentru a obține o crustă omogenă.

Le servim cu dulceață de ardei iuți.

Să aveți Poftă Bună!!!



Sursă aici

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.