Aceste
chiftele ne duc cu gândul la falafel,
doar că ingredientul noustru este mazărea și nu năutul. Le putem servi atăt ca
mic dejun dar și ca gustare, alături de
sosul preferat. Sunt vegane, deci în post sunt binevenite.
Ingrediente:
-un borcan cu mazăre –
am avut de la Arovit
-o ceapă
-4 căței de usturoi
-2-3 linguri de pătrunjel tocat
-4 linguri de făină
-sare și piper
-ulei pentru prăjit
-susan
-dulceață de ardei iuți (Arovi) sau făcută acasă
Mod de preparare:
Scurgem mazărea și o adaugăm într-un blender împreună cu
pătrunjelul, sarea, piperul, și ceapa.
Mixeazăm totul până când obținem o compoziție omogenă.
Formăm chifteluțe cam de 4-6 cm în diametru. Le
rostogolim prin susan. Încingem uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjim
chifteluțele timp de 8-10 minute. Trebuie să avem grijă să le întoarcem pe toate părțile pentru
a obține o crustă omogenă.
Le servim cu dulceață de ardei iuți.
Să aveți Poftă Bună!!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!