Ingrediente:

1 varză de cca 1 kg

600 grame carne tocată

1/2 cană orez

1 ceapă mare

3 linguri ulei sau untură

2 linguri pasta de ardei

300 ml suc de roșii

cimbru

sare și piper

 

Mod de preparare:

Varza curățată și spălată o scobim, până rămân doar căteva straturi de frunze.

Ceapa o călim în ulei sau untură. Are un gust mai bun dacă folosim untură. Adăugăm orezul spălat și amestecăm bine cu ceapa. Luăm cratița deoparte, lăsăm la răcit, după care punem sare, piper, pasta de ardei și amestecăm cu carnea tocată.

 Cu acest amestec umplem varza. Se așează într-o cratiță. Adăugăm sucul de rosii, presărăm cu cimbru si completăm cu apă până la 3/4 din înălțimea verzei.

Acoperim cu un capac și dăm la cuptor până este fiartă varza, în jur de o ora.

Se servește cu smântână.

Poftă Bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.