Știți deja că îmi place să fac pâine și caut cât mai
multe rețete. Așa am găsit această rețetă de franzelă, la @cartederetete , care e foarte ușor de preparat și e
foarte bună.
Ca și la orice pâine avem nevoie de făină, drojdie, apă,
ulei și sare. Dar să vă spun cum se face:
Ingrediente:
600 gr faina
340 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
4 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele într-un bol. Se frământă și se lasă
la dospit până își dublează volumul. Eu frământ de două ori.
Se scoate aluatul pe masa de lucru. Se împarte în 2 sau 3 bucăți.
Întindem fiecare bucată de aluat și o rulăm.
Se pune în tavă, despărțind franzelele între ele cu foaia de
copt. După ce dospesc și în tavă, se crestează, se stropesc cu puțină apă și se
presară făină.
Se dă tava la cuptorul preîncalzit la 200 de grade pentru
25-30 de minute.
Spor și poftă bună!!!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube :
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!