Checul din albușuri cu nucă este un chec pufos, simplu, rapid și foarte ușor de pregătit, dar mai ales foarte gustos. De obicei folosesc albușurile rămase. Este bun de pus pe masa de sărbătoare sau lângă o cafea.

Ingredientele folosite:

400 gr. albușuri ( 8 albușuri )

1 cana făina

1 cana zahăr

1 cană nucă măcinată

1 plic praf de copt

aromă gel de portocale și vanilie

o banana

Mod de preparare:

Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugăm zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă. Am încorporat făina amestecată cu praf de copt și aromele gel de vanilie și portocale. Am pus nuca și am amestecat ușor până s-a omogenizat. Am turnat compoziția într-o tavă de chec,  tapetată cu hârtie de copt. Am curățat banana de coajă și am tăiat-o în două pe lungime. Am pus banana deasupra checului.

Am pus tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Eu întotdeauna îl verific cu scobitoarea.

Pofta bună!

 






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.