Ingrediente:

-250 ml de lapte de bivoliță La Colline;

-350 g de zahăr;

-50 g de unt;

-½ linguriță de sare de lămâie.

Mod de preparare:

Ø  Turnăm laptele într-o crăticioară cu fundul gros și îl aducem până la punctul de fierbere.

Ø  Adăugăm zahărul și amestecăm continuu până când compoziția dă în clocot și zahărul se dizolvă.

Ø  Adăugăm untul. Amestecăm până se va topi. Trebuie să amestecăm în permanență!

Ø  Fierbem compoziția rezultată cca  5 minute, amestecând continuu.

Ø  Adăugăm sarea de lămâie. Fierbem caramelul până se va îngroșa și își va modifica culoarea, căpătând o nuanță fină, chihlimbarie. Acest proces durează aproximativ 15 minute.

Ø  Ca să verificăm dacă este gata, picurăm un strop de caramel într-un bol cu apă rece. El trebuie să se adune sub formă de bilă fermă. Dacă se împrăștie, când îl strângem între degete, înseamnă că mai trebuie fiert. Dar trebuie să avem grijă să nu îl fierbem prea mult, căci se vor deveni prea tari.





Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.