Ingrediente:
-250 ml de lapte de bivoliță La Colline;
-350 g de zahăr;
-50 g de unt;
-½ linguriță de sare de lămâie.
Mod de preparare:
Ø Turnăm
laptele într-o crăticioară cu fundul gros și îl aducem până la punctul de fierbere.
Ø Adăugăm
zahărul și amestecăm continuu până când compoziția dă în clocot și zahărul se
dizolvă.
Ø Adăugăm
untul. Amestecăm până se va topi. Trebuie să amestecăm în permanență!
Ø Fierbem
compoziția rezultată cca 5 minute,
amestecând continuu.
Ø Adăugăm
sarea de lămâie. Fierbem caramelul până se va îngroșa și își va modifica
culoarea, căpătând o nuanță fină, chihlimbarie. Acest proces durează
aproximativ 15 minute.
Ø Ca să
verificăm dacă este gata, picurăm un strop de caramel într-un bol cu apă rece.
El trebuie să se adune sub formă de bilă fermă. Dacă se împrăștie, când îl
strângem între degete, înseamnă că mai trebuie fiert. Dar trebuie să avem grijă
să nu îl fierbem prea mult, căci se vor deveni prea tari.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!