Vin săbătorile și trebuie să punem pe masa și aperitive. Alegerea mea este o ruladă de omletă cu telemea și cârnați, dar nu orice fel de cârnați, cu virșli, virșli de Sălaș.

Da, această ruladă este creată pentru mesele de sărbătoare! Încercați să pregătiți acest aperitiv splendid!

Ingrediente:

Pentru omletă:

-6 ouă;

-3 linguri de smântână fermentată;

-un morcov mărișor;

-sare, piper

Pentru umplutură:

-150 g de telemea;

- 2 buc. cârnaț virșli de Sălaș

-1 cățel de usturoi;

-1 linguri de smântână fermentată;

- mărar (o legătură, după gust) sau pătrunjel

Mod de preparare:

Batem ouăle cu untel sau mixerul până la omogenizare, adăugăm sare și piper după gust. Adăugăm smântâna și morcovul dat pe răzătoarea mare. Batem compoziția până la omogenizare. Turnăm compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt, pe care am uns-o cu puțin ulei. Coacem omleta timp de 11 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Apoi o lăsăm să se răcească.

Între timp pregătim umplutura: dăm telemeaua pe răzătoare. Adăugăm mărarul mărunțit, usturoiul trecut prin presa de usturoi și smântâna fermentată. Amestecăm foarte bine.

Întoarcem omleta răcită cu fața aspectuoasă (cea superioară) în jos. Punem compoziția de brânză și firele de cârnaț virșli și începem să rulăm.

Așezăm rulada cu „cusătura” în jos pe hârtia de copt sau pe o folie de aluminiu și o învelim cu aceasta. O dăm la frigider pentru minim 30 minute.

Se taie bucăți și se servește cu plăcere!

Poftă Bună!




                                            Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

                                                     

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.