Vin săbătorile și trebuie să punem pe masa și aperitive. Alegerea
mea este o ruladă de omletă cu telemea și cârnați, dar nu orice fel de cârnați,
cu virșli, virșli de Sălaș.
Da, această ruladă este creată pentru mesele de sărbătoare!
Încercați să pregătiți acest aperitiv splendid!
Ingrediente:
Pentru omletă:
-6 ouă;
-3 linguri de smântână fermentată;
-un morcov mărișor;
-sare, piper
Pentru umplutură:
-150 g de telemea;
- 2 buc. cârnaț virșli de Sălaș
-1 cățel de usturoi;
-1 linguri de smântână fermentată;
- mărar (o legătură, după gust) sau
pătrunjel
Mod de preparare:
Batem ouăle cu untel sau mixerul până la
omogenizare, adăugăm sare și piper după gust. Adăugăm smântâna și morcovul dat
pe răzătoarea mare. Batem compoziția până la omogenizare. Turnăm compoziția
obținută în tava tapetată cu hârtie de copt, pe care am uns-o cu puțin ulei. Coacem
omleta timp de 11 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Apoi o lăsăm să se
răcească.
Între timp pregătim umplutura: dăm
telemeaua pe răzătoare. Adăugăm mărarul mărunțit, usturoiul trecut prin presa
de usturoi și smântâna fermentată. Amestecăm foarte bine.
Întoarcem omleta răcită cu fața
aspectuoasă (cea superioară) în jos. Punem compoziția de brânză și firele de
cârnaț virșli și începem să rulăm.
Așezăm rulada cu „cusătura” în jos pe
hârtia de copt sau pe o folie de aluminiu și o învelim cu aceasta. O dăm la
frigider pentru minim 30 minute.
Se taie bucăți și se servește cu
plăcere!
Poftă Bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!