Ingrediente:
8 oua
8 linguri zahăr
8 linguri ulei
8 linguri făină
un praf de copt
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem
spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugăm zahărul și
mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Separat frecăm gălbenușurile cu cele 6 linguri de ulei.
Emulsia obținută o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza
cea mai mică a mixerului sau cu o lingură. Cernem făina împreună cu praful de
copt și o adaugăm în compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos
în sus și adăugăm cipsurile de zmeură pe
care le-am pus la hidratat în puțină apă.
Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt turnăm
compoziția.
Presărăm peste
chec câteva cipsuri de zmeură.
Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de oră,
până trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se răceasca, apoi se feliază dupa dorință.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!