Ingrediente:

8 oua

8 linguri zahăr

8 linguri ulei

8 linguri făină

un praf de copt

cipsuri de zmeură  

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugăm zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Separat frecăm gălbenușurile cu cele 6 linguri de ulei. Emulsia obținută o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza cea mai mică a mixerului sau cu o lingură. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adaugăm în compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus și adăugăm  cipsurile de zmeură pe care le-am pus la hidratat în puțină apă.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția.

 Presărăm peste chec câteva cipsuri de zmeură.

Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de oră, până trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se răceasca, apoi se feliază dupa dorință.

 




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.