Am folosit ca măsură 1 cană de 200 ml . Este mai ușor să măsori ingredintele cu cana sau lingura, decât să stai să mai cântărești .

Ingrediente:

– 3 ouă

– 1 plic de budincă de ciocolată

– 1 lingură de cacao

– 1 cană de zahăr brun

– 1/2 cană de ulei

– 1 praf de copt

– 1 cană și jumătate de făină

– 1 cană de lapte

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul. În galbenușuri se adaugă 1 lingură de cacao și budinca de ciocolată. Apoi se pune și laptele și se amestecă bine. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compoziția de gălbenușuri. La urmă se adaugă și albusurile bătute. Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Checul cu budincă de ciocolată se dă la cuptor la 180 grade, cca. 40 minute, până se coace și facem testul cu o scobitoare. 

 Cine dorește îl poate glazura, îl poate presăra cu zahăr pudră  sau  puteți adăuga în chec nucă, alune, stafide , etc. însa este delicios și așa simplu.

Poftă bună!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.