Lintea este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din meniul niciunei familii. 

De ce? Pentru că, cu toții ne dorim mese ușoare, cu ingrediente ieftine și la îndemâna oricui, dar care să fie nutritive și sănătoase. Și mai ales gustoase! O supă cremă de linte întrunește toate aceste condiții. 

Lintea este ușor de gătit, poate fi inclusă într-o varietate de rețete și este foarte bogată în vitamine și minerale, între care cele mai importante sunt vitamina B1, acidul folic (vitamina B9), potasiul și fierul. Dintre toate soiurile de linte, cea roșie este cea mai dulce, are un gust asemănător cu cel al nucilor, iar culoarea poate fi roșiatică, portocalie sau chiar aurie. O caracteristică importantă a lintei este conținutul bogat în proteine (aproximativ 35%), asemănător cu cel al cărnii roșii, al celei de pui sau al peștelui.

Azi am încercat lintea roșie de la Solaris.

Ingrediente:

250 g linte roșie

2 linguri de ulei

2 morcovi medii

1 ceapă

3-4 căței usturoi medii

1 cartof alb, mediu

o lingură pastă de ardei

1 linguriță fulgi de chilli

sare şi piper după gust

aproximativ 2 litri de apă

 Mod de preparare:

Alegem lintea de eventualele impurități, o punem într-o sită şi o spălăm sub jet de apă.

Spălăm, curăţăm şi tăiem legumele bucăţi.

Într-o cratiță încăpătoare punem uleiul la încins și călim la început ceapa și usturoiul, apoi adăugăm morcovul și lintea. Lăsăm legumele să se călească cam 10 minute, cât să se înmoaie și să își dezvolte aromele.

Turnăm în oală cam 1,5 litri de apă, adăugăm pasta de ardei și sare.

Lăsăm legumele să fiarbă. Îndepărtăm spuma care se formează. Când legumele sunt fierte, pasăm supa cu un blender de mână până când devine fină și omogenă. Tot acum gustăm și mai adăugăm piper și sare dacă mai este nevoie.

Servim supa cremă de linte caldă cu câteva crutoane din pâine.

Bolul din ceramică cu maner în care am servit supa este de la Epic Concept.

Vă doresc poftă bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.