Am pregătit această prăjitură delicioasă după rețeta mamei. Se face ușor și este foarte gustoasă.

 Ingrediente:

Pentru aluatul :

500 gr. faina

180 gr. untura

4 ouă

2 linguri de smântână

5 linguri de zahăr

2 lingurițe esență de vanilie

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

Pentru umplutură:

1 kg. mere

100 gr. zahar

1 linguriță scorțișoară

3-4 linguri de griș

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare, zahărul și vanilia, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, untura, ouăle, smântîna și se frământă până la încorporarea completă, dar fără a exagera cu amestecarea aluatului care se poate încălzi.

Aluatul se învelește în folie alimentară și îl punem la rece pentru cel puțin o jumătate de oră.

În acest timp pregătim umplutura. Curățim merele, le dăm pe răzătoare, le stoarcem bine și le amestecăm cu zahărul, scorțișoara și grișul.

Încingem cuptorul la 170° C, tapetăm  tava cu hârtie de copt. Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în două. Întindem prima foaie de aluat, o punem în tavă și adăugăm merele. Deasupra putem pune a doua foaie așa întreagă sau putem tăia fâșii și să le aranjăm frumos deasupra. Înainte de a o băga la cuptor am presărat zahăr brun pe deasupra.

Coacem prăjitura cu mere pentru cel puțin 45-50 de minute la 170° C, după care puteți presăra pe deasupra un strat generos de zahăr pudra. O portionați după preferințe și o serviți cu plăcere.



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.