Zilele acestea am intrat în posesia unor bunătăți de șerbeturi la Serbet delicios. Serbetul este o crema fondantă din sirop, zahăr, zeamă de lămâie. Cine s-a născut și a copilărit în anii '80 știe despre ce vorbesc. Borcanele acelea colorate de serbet din fructe pe care adoram sa le savurăm. Azi am făcut rapid câțiva biscuiți fragezi pe care i-am umplut cu serbet. Am avut mai multe arome: de ciocolata, zmeură, vișine, mentă, cireșe amare, trandafiri și asortat. Am pe lista de încercări și o ruladă cu cremă de șerbet.

Ingrediente:

1 ou

2 linguri de untură

4 linguri de zahăr

aprox. 300 g făina

1 plic de praf de copt

esență de vanilie

șerbet pentru umplut

Mod de preparare:

Batem oul cu zahărul. Adăugăm untura și amestecăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și esența de vanilie. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Presărăm făină pe blatul de lucru, întindem o foaie de aluat și decupăm cu formele pentru biscuiți. Punem biscuiții într-o tava tapetată cu hartie de copt și coacem aprox. 10-15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Când încep să se aurească pe margine, sunt gata. După ce scoatem biscuiții din cuptor, îi umplem cu șerbet.

Sursa aici

Pofta buna!









Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.