Zilele
acestea am intrat în posesia unor bunătăți de șerbeturi la Serbet delicios. Serbetul
este o crema fondantă din sirop, zahăr, zeamă de lămâie. Cine s-a născut și a
copilărit în anii '80 știe despre ce vorbesc. Borcanele acelea colorate de
serbet din fructe pe care adoram sa le savurăm. Azi am făcut rapid câțiva biscuiți
fragezi pe care i-am umplut cu serbet. Am avut mai multe arome: de ciocolata,
zmeură, vișine, mentă, cireșe amare, trandafiri și asortat. Am pe lista de
încercări și o ruladă cu cremă de șerbet.
Ingrediente:
1 ou
2 linguri
de untură
4 linguri
de zahăr
aprox.
300 g făina
1 plic de
praf de copt
esență de
vanilie
șerbet
pentru umplut
Mod de
preparare:
Batem oul
cu zahărul. Adăugăm untura și amestecăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și
esența de vanilie. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios. Presărăm făină
pe blatul de lucru, întindem o foaie de aluat și decupăm cu formele pentru
biscuiți. Punem biscuiții într-o tava tapetată cu hartie de copt și coacem
aprox. 10-15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Când încep să se
aurească pe margine, sunt gata. După ce scoatem biscuiții din cuptor, îi umplem
cu șerbet.
Sursa aici
Pofta
buna!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!