Saratelele cu chimen sunt printre gustarile noastre preferate. Când avem poftă de ele, repede mă apuc și le fac.

La cât sunt de gustoase aceste sărățele cu chimen la presă, alături de covrigei,  pentru masa de Crăciun nici nu ne-am gândit la o altă gustare sărata. Chiar dacă coptul lor durează ceva vreme, nu pot zice ca nu e așa, vă asigur că merită orice efort. Nimic nu se compară cu gustul copilariei, așa că să vină lumea la sărețele cu chimen!

Am folosit la aceasta rețetă unt Solomonescu. Saratelele au iesit fragede si pline de gust. Saratelele merita Lactate Solomonescu, Craciunul merita Lactate Solomonescu!

Ingrediente:

500 g faina

125 g untsarat la temperatura camerei , eu am folosit de la  SOLOMONESCU 

200 g branza de burduf

1 ou

1 lingurita sare

1 pliculet praf de copt

2 lingurite chimen

150 ml sifon

Mod de preparare:

Într-un castron încăpător punem făina și untul tăiat cubulețe. Frământăm cu degetele până când obținem un aluat nisipos. Adăugăm brânza, oul, praful de copt, sarea, chimenul și sifonul pe rând. Frământăm în continuare până când aluatul se dezlipește de pe mâini.

Păstrăm la îndemână câteva linguri de făina în cazul în care aluatul este prea lipicios. Le adăugăm doar daca este nevoie.

Din aluat modelam bile de mărimea unor chiftele. Am pus presa pe flacara plitei, să se încălzească, iar în mijloc am pus, pe rând, bilele pregătite. Am copt sărățelele 1 minut pe fiecare parte, apoi le-am scos într-un lighean. La primele bucăți s-ar putea să se lipească puțin de presă, dar cu ajutorul unui cuțit le desfacem.

Spor și poftă bună!






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.