Bune pentru desert sau micul dejun lângă o cafea sau o cană cu
lapte.
Ingrediente pentru cocă:
4 ouă
400 ml lapte
4-5 lg zahăr
200 ml ulei
1 kg făină
2 linguri cacao
un praf
de sare
Ingrediente pentru sirop:
250 ml apă,
350 gr zahăr
esență de vanilie
Mod de preparare
Prepararea
aluatului. Se incepe prin a se prepara
maiaua. Se pune la dospit într-un pahar drojdia cu două linguri de zahăr ,
putin laptele calduţ şi o lingură de făină. Se amestecă bine compozitia şi se
lasă circa 10 minute să dospească . Ouăle se mixează cu sarea şi uleiul, pană
devin ușor cremoase . Într-un bol se
cerne făina, se adaugă şi restul de zahăr, ouăle, laptele, maiaua şi se
frămantă compoziția. După ce e frământată bine se împarte aluatul în două părţi
egale. Într-o parte se adaugă 3 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de
ulei. Se frământă bine fiecare parte de aluat si se lasă la dospit circa 50 de minute. Se va obține un aluat asemănător celui de
cozonac. După ce a dospit, fiecare bucată de aluat se împarte în 8 părţi egale.
Vom obtine 8 bucăţi de aluat cu cacao şi 8 bucăți de aluat albe . Se ia o
bucată de aluat albă se întinde in foaie rotundă, apoi se ia o bucată din
aluatul cu cacao şi se întinde in foaie rotundă.
Se aşează
bucata cu cacao peste cea albă sau
invers şi se taie în 8 părţi egale, care se umplu cu rahat, gem, nucă,
după preferinţa fiecăruia.
Cornuleţele
se pun la copt în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt, apoi se coc
circa 22 de minute în cuptorul încins la
180˚.
Cât timp cornurile sunt la cuptor preparăm siropul. Intr-o
oală se fierbe apa cu zahărul si se lasă la răcit. După ce sunt coapte cornulețele se scot
calde din cuptor și se trec repede prin sirop.
Vă doresc poftă bună!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!