Bune pentru desert sau micul dejun lângă o cafea sau o cană cu lapte.

Ingrediente pentru cocă:

4 ouă

400 ml lapte

4-5 lg zahăr

200 ml ulei

1 kg făină

2 linguri cacao

esență de vanilie

un praf de sare

Ingrediente pentru sirop: 

250 ml apă,

350 gr zahăr

esență de vanilie

Mod de preparare

Prepararea aluatului. Se  incepe prin a se prepara maiaua. Se pune la dospit într-un pahar drojdia cu două linguri de zahăr , putin laptele calduţ şi o lingură de făină. Se amestecă bine compozitia şi se lasă circa 10 minute să dospească . Ouăle se mixează cu sarea şi uleiul, pană devin ușor cremoase .  Într-un bol se cerne făina, se adaugă şi restul de zahăr, ouăle, laptele, maiaua şi se frămantă compoziția. După ce e frământată bine se împarte aluatul în două părţi egale. Într-o parte se adaugă 3 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de ulei. Se frământă bine fiecare parte de aluat si se  lasă la dospit circa 50 de minute.  Se va obține un aluat asemănător celui de cozonac. După ce a dospit, fiecare bucată de aluat se împarte în 8 părţi egale. Vom obtine 8 bucăţi de aluat cu cacao şi 8 bucăți de aluat albe . Se ia o bucată de aluat albă se întinde in foaie rotundă, apoi se ia o bucată din aluatul cu cacao şi se întinde in foaie rotundă.

Se aşează bucata cu cacao peste cea  albă sau invers şi se taie în 8 părţi egale, care se umplu cu rahat, gem, nucă, după preferinţa fiecăruia.

Cornuleţele se pun la copt în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt, apoi se coc circa  22 de minute în cuptorul încins la 180˚.

Cât timp cornurile sunt la cuptor preparăm siropul. Intr-o oală se fierbe apa cu zahărul si se lasă la răcit. După ce sunt coapte cornulețele  se scot  calde din cuptor și se trec repede prin sirop.

Vă doresc poftă bună!!

 


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.