Cu o aromă deosebită, dovleacul poate fi adăugat într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, cu siguranță, supa cremă de dovleac. Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare. Alături de crutoane proaspete și de câteva semințe de dovleac presărate deasupra, iată cum faci cea mai bună supă cremă de dovleac!

Ingrediente:

600 gr dovleac plăcintar

2 litri apă

1 ceapă

2 caței de usturoi

1 morcov

3-4 linguri ulei de măsline

2-3 cartofi

sare, piper

semințe de dovleac

Mod de preparare:

 

Se toacă mărunt ceapa, morcovii, cartofii și apoi se taie usturoiul felii.

Se curăță coaja dovleacului și apoi se taie în bucățele, îndepărtând semințele.

Se pun toate legumele într-o oală, se adauga apa, sarea, piperul și uleiul de măsline și se lasă să fiarbă până se înmoaie legumele.

După ce legumele s-au înmuiat, acestea se pasează cu blenderul până se obține o cremă.

Separat, se amestecă trei linguri de smântână cu puțină supă-cremă din oală, se toarnă amestecul înapoi în oala și se mai lasă la fiert, la foc mic, încă zece minute.

Supa de dovleac se servește presărată cu semințe de dovleac cu sau fără crutoane.

Poftă bună!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.