Ingrediente:

4 ouă

6 linguri zahăr

50 ml ulei

6 linguri făină 

½ praf de copt

3-4  linguri de  merișoare- Nucile Dacilor

2 linguri bobițe de ciocolată- Lumea basmelor

Pentru ornat:

200 gr ciocolată

1 lingură de ulei

Confetti multicolor- Lumea basmelor

 Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugam zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Separat frecăm gălbenusurile cu uleiul. Emulsia obtinută o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza cea mai mică a mixerului. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm în compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus și adăugăm  merișoarele și ciocolata.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția.

Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumătate de oră, până trece testul cu scobitoarea.

Punem puțină apă într-o crăticioară și deasupra un bol din inox. În bolul de inox punem ciocolata. Când apa începe să fiarbă, ciocolata începe sî se topească. Amestecăm ca să se topească toate bucățile de ciocolată și adaugăm lingura de ulei.

Amestecăm și luăm de pe foc când am obținut o glazură lucioasă, fără bucăți de ciocolată.

Checul se lasă să se răceasca, se glazurează. Eu am turnat glazura în zigzag, pe presară peste confetti, apoi se feliază după dorință.



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.