Ingrediente:
4 ouă
6 linguri zahăr
50 ml ulei
6 linguri făină
½ praf de copt
3-4 linguri de
merișoare- Nucile Dacilor
2 linguri bobițe de ciocolată- Lumea basmelor
Pentru ornat:
200 gr ciocolată
1 lingură de ulei
Confetti multicolor
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile
le batem spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine adăugam zahărul
și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Separat frecăm gălbenusurile cu uleiul.
Emulsia obtinută o turnăm peste spuma de albușuri și amestecăm ușor, la viteza
cea mai mică a mixerului. Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm în
compoziție amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus și adăugăm merișoarele și ciocolata.
Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie
de copt turnăm compoziția.
Dăm tava la cuptor la foc mediu pentru
cca jumătate de oră, până trece testul cu scobitoarea.
Punem puțină apă într-o crăticioară și
deasupra un bol din inox. În bolul de inox punem ciocolata. Când apa începe să
fiarbă, ciocolata începe sî se topească. Amestecăm ca să se topească toate bucățile
de ciocolată și adaugăm lingura de ulei.
Amestecăm și luăm de pe foc când am obținut
o glazură lucioasă, fără bucăți de ciocolată.
Checul se lasă să se răceasca, se
glazurează. Eu am turnat glazura în zigzag, pe presară peste confetti, apoi se
feliază după dorință.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!