Pensiunea Bocrita, un loc aparte unde ești răsfăţat şi unde găsim ospitalitate și buna dispoziţie. Aici am avut parte de o ședere ca în povești. Camere curate si ingrijite, proprietarii foarte draguti si prietenosi.  Ne-am simtit rasfatati! O sa revenim cu mare drag!

Localizată în inima Maramureșului istoric, Pensiunea Bocrita reprezintă împletirea perfectă dintre vechi și nou.

Pensiunea se află in apropierea unui deal foarte frumos din localitate(Padeș). Din locul unde este amplasată se poate vedea o panoramă minunată.

Pensiunea este amplasată central față de toate obiectivele turistice menționate mai jos în pagină.

Ieudul este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă locală Balea la începutul secolului XVII.

Oaspeții beneficiază de o vacanță rustică, plină cu tradiții și obiceiuri unice, acompaniată de o cazare cât se poate de modernă - cu televizor și internet la dispoziția fiecărui locatar, precum și baie proprie pentru fiecare cameră.

Modernizată în anul 2018, pensiunea deține în prezent 9 camere ce vă așteaptă cu articolele de toaletă necesare, pentru a avea parte de ședere ca în povești.

Am ajuns la pensiune vineri după ora 16 și am fost întâmpinați de către gazda noastră

d-na Maria.  Afară vremea nu era frumoasă, dar cum am intrat in pensiune, gazdele familia Chindris ne-au oferit, dincolo de un loc de cazare, o atmosfera armonioasă și caldă, de care o să ne amintim cu drag.

În sezon aici se poate lua și masa. D-na Maria face o mâncare super bună. Dar dacă nu este sezon avem la dispoziție cele două bucătării unde ne putem găti, orice vrem, putem să ne preparam cafea. Cafeaua și ceaiul este la discreție, poți să bei cât vrei și este din partea casei.

Dacă vrei să vizitezi împrejurimile vă las aici căteva obiective:

1.       Mănăstirea Bârsana- Colț de rai cocoțat pe un deal, această mănăstire este de fapt un complex de clădiri tradiționale maramureșene, unele mai cochete decât celelalte, împodobite cu flori, foarte multe flori. Surpriza este că nu numai călugărițele locuiesc aici, ci și câțiva păuni care își apără bărbătește păunițele atunci când îndrăznești să te apropii prea mult de cușca lor.

2.      Cimitirul Vesel- Ca alte câteva obiective turistice din țara noastră, nici acest cimitir nu prea mai are nevoie de nicio prezentare, căci mai toată lumea știe de ideea năstrușnică a mesajelor haioase scrijelite cu atât de mult umor pe crucile celor decedați. Dacă soarele nu-i dogoritor, să te răpună, nu alta, alocă niște ore bune cimitirului, pentru că vei fi tentat să citești mesajele de pe fiecare cruce în parte și să-ți iei doza de hohote de râs.

3.      Mocănița- Trebuie să fii acolo înainte de ora 9, pentru a fi sigur că prinzi ora de plecare a trenului, după care nu-ți rămâne decât să savurezi priveliștea splendidă și să te lași legănat de bătrâna Mocăniță care scoate un fum alb și gros cum numai în vederi ai crede că există.

4.      Schitul de la Vinisoru si izvoarele de ape minerale- Una din atractiile turistice din Borsa necunoscute turistilor, foarte putin promovata, dar care cred ca merita vazuta este situata in Muntii Maramuresului la aproximativ 12 km de oras. Vinisoru e paraul langa care a fost construit schitul, aflat sus in munti la o altitudine de aprox. 1200 m si ofera o priveliste panoramica asupra muntilor. Se ajunge relativ usor, marea parte a drumului accesibil automobilului iar ultimul km 4X4, pentru directii ajungeti in cartierul Baia-Borsa si de acolo in continuare pe drumul industrial spre fostul complex minier 9Mai, si urmati cursul paraului Vinisoru in amonte. Ajungand la fostul complex minier 9Mai veti gasi izvoarele de ape minerale carbogazoase iar pe cursul paraului Vinisoru se gasesc puncte de captare amenajate. In preajma schitului se afla mofete si izvoare sulfuroase care sunt folosite in tratarea unor afectiuni reumatice.

Noi am ajuns acolo si am luat apa. Păcat că nu se promovează si această zonă.