Paine cu maia de la Panifique

De curând am descoperit la Carrefour o pâine foarte bună pe care o cumpăr atunci când nu fac pâine de casă. Azi vreau o să vă prezint această pâine:

Aspecte

- paine ecologica, artizanala cu maia salbatica

- paine bio facuta din urmatoarele ingrediente: faina eco, apa filtrata , sare iodata si maia din cultura salbatica

- painea Panifique nu contine e-uri, aditivi sau conservanti, si nici drojdie

- Panifique s-a gandit la un produs complet , care sa imbine gustul autentic al painii traditionale romanesti cu grija pentru sanatate

- produs in inima Transilvaniei, reteta traditionala

- certificare IFS Food 7 - cel mai inalt grad de certificare in industria alimentara

- certificat  BIO

- Oferim 5 sortimente:

            1. paine alba

            2. paine semialba


            3. paine cu secara

            4. paine neagra

            5. paine dietetica



Locatii:

1. Magazinele Carrefour

2. Freshful by Emag

3. Magazinul Everbio din Arad

4. Supermarket Aless din Tulcea

De ce paine cu maia?

Painea dospita cu maia ajuta la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, imbunatatind astfel digestia si spre deosebire de drojdia comerciala, maiaua nu favorizeaza dezvoltarea candidei in organism.

Painea cu maia are un indice glicemic mai scazut decat cea facuta cu drojdie. Prin fermentatia cu maia proteinele din gluten sunt dezactivate partial.

Painea cu maia este digerata usor si nu duce la balonare, deoarece maiaua are capacitatea de a predigera aluatul. Nu duce la intoleranta de gluten.

Timpul de fermentare mai lung al aluatului ajuta la imbunatatirea aromei si texturii painii.