Puiul cu
ananas în sos dulce-acrișor este un deliciu, în plus este foarte ușor de făcut. Bucăți fragede de pui combinate cu ananasul
dulce acrișor toate acestea scăldate într-un sos dulce și picant, alături de o
porție generoasă de orez cu legume sau chiar și simplu, puiul cu ananas poate
reprezenta un prânz generos sau o cină rapidă și consistentă.
Ingrediente:
500 gr piept de pui
1 lingură amidon
1 conservă ananas cuburi
1 ardei capia roșu
2 căței usturoi
1 ceapă mică
100 ml sos dulce-picant
3-4 linguri sos soia
Spălăm pieptul de pui si il tăiem fășii. Prăjim fâșiile de pui în puțin ulei bine încins. Scoatem puiul și îl păstrăm deoparte la cald. În aceeași tigaie în care am prăjit puiul adăugăm usturoiul pisat și ceapa tăiată mărunt. Le lăsăm cât să își elibereze aromele apoi adăugăm amidonul și două linguri sos soia și amestecăm bine. Punem și ananasul din conservă și ardeiul tăiat fâșii. Adăugăm sucul din conserva de ananas și lăsăm să fiarbă 2 minute cât să se înmoaie ușor ananasul. Când ananasul este gata adăugăm puiul și sosul dulce-picant. Îl lăsăm pe foc încă jumătate de minut cât să se întrepătrundă aromele și să se îngroașe ușor sosul. Servim puiul cu orez cu legume.
Poftă
bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!