Puiul cu ananas în sos dulce-acrișor este un deliciu, în plus este foarte ușor de făcut.  Bucăți fragede de pui combinate cu ananasul dulce acrișor toate acestea scăldate într-un sos dulce și picant, alături de o porție generoasă de orez cu legume sau chiar și simplu, puiul cu ananas poate reprezenta un prânz generos sau o cină rapidă și consistentă.

Ingrediente:

500 gr piept de pui

1 lingură amidon

1 conservă ananas cuburi

1 ardei capia roșu

2 căței usturoi

1 ceapă mică

100 ml sos dulce-picant

3-4 linguri sos soia

 Mod de preparare:

Spălăm pieptul de pui si il tăiem fășii. Prăjim fâșiile de pui în puțin  ulei bine încins. Scoatem puiul și îl păstrăm deoparte la cald. În aceeași tigaie în care am prăjit puiul adăugăm usturoiul pisat și ceapa tăiată mărunt.  Le lăsăm cât să își elibereze aromele apoi adăugăm amidonul și două linguri sos soia și amestecăm bine. Punem și ananasul din conservă și ardeiul tăiat fâșii. Adăugăm sucul din conserva de ananas și lăsăm să fiarbă 2 minute cât să se înmoaie ușor ananasul. Când ananasul este gata adăugăm puiul și sosul dulce-picant. Îl lăsăm pe foc încă jumătate de minut cât să se întrepătrundă aromele și să se îngroașe ușor sosul. Servim puiul cu orez cu legume.

Poftă bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.