Ingrediente:

500 gr spaghete

200 ml smântână pentru gătit

4-5 linguri parmezan ras

8-10 felii sunca

1 lingură ulei de măsline

5 căței de usturoi

sare

piper

Mod de preparare:

Într-o oală puneți apa cu sare, o transferați pe foc. Cand apa clocoteste, adăugați pastele și le fierbeți la foc potrivit. Șunca o tăiați cubulețe. Usturoiul îl curățați, îl tăiați pe jumătate. Puneți o tigaie pe foc, adăugați uleiul, usturoiul și sunca. Amestecați, lăsați la foc mic, până se rumenește ușor sunca. Adăugați smântâna, amestecați bine. Presărați sare și piper, apoi puneți și parmezanul. Amestecați ușor, până parmezanul este topit și sosul devine omogen. Adaugați pastele, le învârtiți și mai lăsați 1-2 minute pastele pe foc, focul sa fie dat la mic. Trageți tigaia de pe foc când sunt gata.

Se servesc calde presărate din belșug cu parmezan! Pofta buna!




 Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.