Ingrediente:
500 gr spaghete
200 ml smântână pentru gătit
4-5 linguri parmezan ras
8-10 felii sunca
1 lingură ulei de măsline
5 căței de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Într-o oală puneți apa cu sare, o transferați pe foc. Cand
apa clocoteste, adăugați pastele și le fierbeți la foc potrivit. Șunca o tăiați
cubulețe. Usturoiul îl curățați, îl tăiați pe jumătate. Puneți o tigaie pe foc,
adăugați uleiul, usturoiul și sunca. Amestecați, lăsați la foc mic, până se
rumenește ușor sunca. Adăugați smântâna, amestecați bine. Presărați sare și
piper, apoi puneți și parmezanul. Amestecați ușor, până parmezanul este topit și
sosul devine omogen. Adaugați pastele, le învârtiți și mai lăsați 1-2 minute
pastele pe foc, focul sa fie dat la mic. Trageți tigaia de pe foc când sunt
gata.
Se servesc calde presărate din belșug cu parmezan! Pofta
buna!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!