🥯Chifle pufoase din aluat dospit cu drojdie, coapte la friteuza cu aer cald în 30 de minute.

🥯Cred că și vouă vi se întâmplă să rămâneți fără pâine.

🥯Aceste chifle sunt salvarea. Se fac repede și sunt foarte gustoase.

🥯Avem nevoie de:

✔️120 ml apă

✔️1 plic de drojdie

✔️1 ou

✔️o cană sau 2 de făină

✔️4 linguri de ulei

✔️sare

🥯Amestecăm toate ingredientele și  frământăm aluatul. Îl lăsăm să se odihnească cca.10 minute. Îl împărțim în bucăți pe care le modelăm sub formă de bile.

Ungem coșul friteuzei cu puțin ulei sau punem o hârtie de copt. Asezam bilele de aluat, lăsând puțină distanță între ele. Le acoperim cu folie alimentară și le mai lăsăm la dospit, până ce își dublează volumul.

Ungem chiflele cu puțin ulei (aproximativ 1 linguriță)

Introducem coșul în aparat. Setăm temperatura la 180°C  și coacem timp de 20 minute.

După 15 minute le verificăm.

Enjoy 🥰


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.