Ați făcut vreodată o cremă de conopidă? Sau să îi zic pateu de conopidă?

Ingrediente:

500 de grame de conopida

o ceapă

2-3 căței de usturoi

trei linguri de ulei

sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem conopida în apă cu sare.

Când este fiartă lasăm să se scurgă foarte bine de zeama. Este un pas important deoarece daca nu este scursa bine crema va ieși foarte lichidă.

Punem la călit ceapa și usturoiul.

După ce s-a scurs bine conopida, o adaugăm peste ceapa călită și usturoi și apoi mixăm bine câteva minute până când devine totul o pastă uniformă.

Potrivim gustul de sare și piper.

Dăm la rece până în momentul servirii. Se poate servi ca aperitiv, unsă pe felii de paine prăjită sau pe pâine crocantă cu ovăz de la Abonett.


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.