Ați făcut vreodată o cremă de conopidă? Sau să îi zic pateu de
conopidă?
Ingrediente:
500 de grame de conopida
o ceapă
2-3 căței de usturoi
trei linguri de ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem
conopida în apă cu sare.
Când este
fiartă lasăm să se scurgă foarte bine de zeama. Este un pas important deoarece
daca nu este scursa bine crema va ieși foarte lichidă.
Punem la
călit ceapa și usturoiul.
După ce
s-a scurs bine conopida, o adaugăm peste ceapa călită și usturoi și apoi mixăm bine câteva
minute până când devine totul o pastă uniformă.
Potrivim
gustul de sare și piper.
Dăm la
rece până în momentul servirii. Se poate servi ca aperitiv, unsă pe felii de
paine prăjită sau pe pâine crocantă cu ovăz de la Abonett.
2 Comments
Super!! Mulțumesc pentru rețeta!! 🩷
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru vizita!
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!