-1 kg
făină,
-un plic
de drojdie.
-cca
500-600 ml apă
Pentru
umplutura :
-brânză
de burduf,
-mărar,
-cozi de
ceapă
Mod de
preparare:
Din
făină, drojdie, sare și apă facem un aluat pe care îl frământăm și lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Apoi luam câte o lingura de aluat și facem placintele ca și în video. Adică, le
întindem într-o foaie rotundă, cât de subțire putem ca să nu se rupă. Punem 2
linguri bune de umplutură și o întindem pe plăcintă, lăsând cca 1 cm pe
margine. Strângem apoi marginile plăcintei în jurul umpluturii, la fel ca un
plic, apoi întindem plăcinta cu sucitorul pentru a sigila bine maginile. Încingem
foarte bine tigaia, punem câțiva stropi de ulei și prăjim placintele la foc
mediu spre mic, până sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă vreți se poate
pune și ouă sau lapte, în aluat.
Câteodată pun și eu.
Până ce dospește aluatul putem pregăti
umplutura, adică amestecăm brânza cu verdețurile. Eu am facut cu brânză, mărar
și cozi de ceapă, dar se pot face si cu varză sau dulceață.
Poftă
Bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!