Ingrediente 10 plăcinte:

-1 kg făină,

-un plic de  drojdie.

-cca 500-600 ml apă

Pentru umplutura :

-brânză de burduf,

-mărar,

-cozi de ceapă

Mod de preparare:

Din făină, drojdie, sare și apă facem un aluat pe care îl frământăm  și lăsăm la dospit până își dublează volumul. Apoi luam câte o lingura de aluat și facem placintele ca și în video. Adică, le întindem într-o foaie rotundă, cât de subțire putem ca să nu se rupă. Punem 2 linguri bune de umplutură și o întindem pe plăcintă, lăsând cca 1 cm pe margine. Strângem apoi marginile plăcintei în jurul umpluturii, la fel ca un plic, apoi întindem plăcinta cu sucitorul pentru a sigila bine maginile. Încingem foarte bine tigaia, punem câțiva stropi de ulei și prăjim placintele la foc mediu spre mic, până sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă vreți se poate pune și  ouă sau lapte, în aluat. Câteodată pun și eu.

 Până ce dospește aluatul putem pregăti umplutura, adică amestecăm brânza cu verdețurile. Eu am facut cu brânză, mărar și cozi de ceapă, dar se pot face si cu varză sau dulceață.

Poftă Bună!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.