INGREDIENTE

2 ouă

500 ml lapte

230 g făină

50 ml ulei

un praf de sare

esență de vanilie

ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE

Într-un castron spargem ouăle întregi, adăugăm un praf de sare peste ele și le batem bine cu telul. Turnăm laptele rece peste ouă și continuăm să amestecăm până se omogenizează. Cernem făina separat, apoi o adăugăm treptat peste compoziția de lapte cu ouă. Punem mai întâi câteva linguri de făină și amestecăm energic cu telul până se încorporează. Procedăm la fel până adăugăm toată făina.

Aluatul de clătite trebuie sa fie fin și să aibă consistența unei smântâni  lichide. Adaugăm în compoziția de clătite uleiul și esența de vanilie și amestecăm. Încingem pe aragaz o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei.

Turnăm un polonic din compoziția de clătite în centrul tigăii și cu mișcări rapide rotim tigaia pentru a întinde uniform aluatul pe toată suprafața ei. Prăjim clătita la foc mediu spre mare până se rumenește. Când marginile se desprind de pe tigaie, putem să întoarcem clătita pe cealaltă parte. Scoatem clătita din tigaie pe o farfurie întinsă și continuăm același procedeu până terminăm tot aluatul de clătite. Așeazăm clătitele una peste alta, dupa ce le scoatem din tigaie, pentru a le mentine calde si pufoase.

Le umplem cu nutella și banană. Dar se mai pot umple cu dulceața preferată, miere, brânză dulce, sau  cu compoziții sărate, precum ciuperci, carne, branza sarata etc.

 



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.