Ingrediente:

6 ardei mai mici

1 cană de orez

1 ceapă potrivită

2 linguri pastă de ardei

ulei

sare, piper,condimente grecesti

Pentru sos:

1 ceapă mică

200 ml sos de roșii

2 linguri rasă mix vegan pentru sos bolognese

Ulei

Mod de preparare:

Spălăm ardeii, tăiem căpăcele la un capăt și scoatem cotorul și semițele.

Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se călește 4-5 minute în puțin ulei. Adăugăm orezul, mai amestecăm 2-3 minute, adăugăm apă, apoi condimentăm cu sare, piper și condimentele grecești. Lăsăm la fiert orezul cca 10 minute. După ce a scăzut apa, lăsăm orezul puțin la răcit, după care umplem ardeii.

Pregătim și compoziția pentru sos. Punem la călit ceapa, adăugăm sosul de roșii, mixul vegan pentru sos bolognese și le amestecăm bine. Dacă sosul e prea gros completăm cu apă astfel încât să aibă consistența dorită.

Punem sosul în tavă, adăugăm ardeii. Acoperim tava cu capac sau folie de aluminiu și o dăm la cuptor o jumătate de oră.

Poftă bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.