🥘Pentru iubitorii de preparate rafinate și sănătoase, friptura de iepure la cuptor este o adevărată încântare! Acest fel de mâncare combină perfect frăgezimea cărnii de iepure cu arome delicioase de ierburi și condimente, totul desăvârșit printr-o coacere lentă, care păstrează suculența și savoarea naturală. Ideală pentru o masă de sărbătoare sau un prânz special în familie, friptura de iepure la cuptor este o alternativă delicioasă și mai ușoară la preparatele clasice cu carne roșie. 🥘Descoperă în rețeta de mai jos cum să pregătești această bunătate culinară, pas cu pas!
Ingrediente:
• 800 g – carne de iepure ( pulpe și spate
• 2 linguri de ulei
• Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
• 1 linguriță rasă de paprika
• 3-4 căței de usturoi
• 1 ceapă de mărime medie, tăiată julienne
• 150 ml de apă (sau supă de pui sau de legume)
• 50 ml suc de roșii cu ardei
• rozmarin
Instrucțiuni:
• Pregătirea iepurelui:
• Am spălat bine bucățile de iepure și le-am șters cu un prosop de hârtie pentru a le usca.
• Am uns bucățile de carne de iepure cu 1 lingură de ulei și le-am condimentat bine cu sare, piper proapăt râșnit și paprika.
• Am lăsat carnea pe tocător, acoperită cu folie alimentară, timp de o oră, să revină la temperatura ambientală; o sa se gătească mai repede.
• Pornim cuptorul și îl fixăm la 180°C, cu ventilație. Mi-am pregătit o tavă termorezistentă de o dimensiune adecvată, din sticlă Jena la care am și capac.@yena.ro
• Am tăiat usturoiul în lamele și l-am presărat în tavă și am făcut la fel cu ceapa. Am adăugat rozmarinul și sucul de roșii cu ardei
• Deasupra stratului de ceapă, usturoi, am aranjat bucățile de iepure
• Am turnat apa în tavă (nu direct pe carne ci pe lângă ea), să fie un strat de 1 -2 centimetri, nu mai mult de atât.
• Apoi am acoperit tava cu capacul și am dat-o la cuptorul preîncins la 180°C, timp de 45 de minute, apoi am descoperit tava și, cu o lingură, am stropit bine bucățile de iepure cu sosul din tavă. Am lăsat 8-10 minute pe o parte, apoi l-am întors pe partea opusă, l-am stropit din nou și l-am mai lăsat încă 7-8 minute, până s-a rumenit frumos.
• La final am scos carnea pe un platou și sosul l-am blenduit bine. Pe urma sm adăugat iar carnea în sos.
• Servește iepurele cu garnitură de cartofi copți, piure sau legume la grătar.
Poftă bună!
Cu drag,
Lili🧡
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!