Friptura de iepure la cuptor

 


🥘Pentru iubitorii de preparate rafinate și sănătoase, friptura de iepure la cuptor este o adevărată încântare! Acest fel de mâncare combină perfect frăgezimea cărnii de iepure cu arome delicioase de ierburi și condimente, totul desăvârșit printr-o coacere lentă, care păstrează suculența și savoarea naturală. Ideală pentru o masă de sărbătoare sau un prânz special în familie, friptura de iepure la cuptor este o alternativă delicioasă și mai ușoară la preparatele clasice cu carne roșie. 🥘Descoperă în rețeta de mai jos cum să pregătești această bunătate culinară, pas cu pas!

Ingrediente:

• 800 g – carne de iepure ( pulpe și spate

• 2 linguri de ulei

• Sare și piper proaspăt măcinat, după gust

• 1 linguriță rasă de paprika 

• 3-4 căței de usturoi

• 1 ceapă de mărime medie, tăiată julienne

• 150 ml de apă (sau supă de pui sau de legume)

• 50 ml suc de roșii cu ardei 

• rozmarin

Instrucțiuni:

• Pregătirea iepurelui:

• Am spălat bine bucățile de iepure și le-am șters cu un prosop de hârtie pentru a le usca.

• Am uns bucățile de carne de iepure cu 1 lingură de ulei și le-am condimentat bine cu sare, piper proapăt râșnit și paprika.

• Am lăsat carnea pe tocător, acoperită cu folie alimentară, timp de o oră, să revină la temperatura ambientală; o sa se gătească mai repede.

• Pornim cuptorul și îl fixăm la 180°C, cu ventilație. Mi-am pregătit o tavă  termorezistentă de o dimensiune adecvată, din sticlă Jena la care am și capac.@yena.ro

• Am tăiat usturoiul în lamele și l-am presărat în tavă și am făcut la fel cu ceapa. Am adăugat rozmarinul și sucul de roșii cu ardei

• Deasupra stratului de ceapă, usturoi, am aranjat bucățile de iepure

• Am turnat apa în tavă (nu direct pe carne ci pe lângă ea), să fie un strat de 1 -2 centimetri, nu mai mult de atât.

• Apoi am acoperit tava cu capacul și am dat-o la cuptorul preîncins la 180°C, timp de 45 de minute, apoi am descoperit tava și, cu o lingură, am stropit bine bucățile de iepure cu sosul din tavă. Am lăsat 8-10 minute pe o parte, apoi l-am întors pe partea opusă, l-am stropit din nou și l-am mai lăsat încă 7-8 minute, până s-a rumenit frumos.

• La final am scos carnea pe un platou și sosul l-am blenduit bine. Pe urma sm adăugat iar carnea în sos.

• Servește iepurele cu garnitură de cartofi copți, piure sau legume la grătar.

Poftă bună!

Cu drag,

Lili🧡

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.



0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram