Focaccia cu măsline și roșii cherry

 

Aluat crescut lent, gust mediteranean curat

Seara, după o zi plină, am amestecat câteva ingrediente simple: apă caldă, o linguriță de miere, drojdie, făină albă, făină integrală și un strop de ulei de măsline de pe mediteranea.ro. Aluatul s-a legat ușor, moale, cu textura aceea care promite o pâine bună.

În loc să o coc imediat, am ales răbdarea. Am acoperit bolul și l-am pus la frigider, unde a stat liniștit peste noapte. A doua zi, când am ridicat capacul, aluatul crescuse frumos și mirosea discret a drojdie și grâu.

L-am așezat în tavă, l-am apăsat ușor cu vârful degetelor și am adăugat măsline umplute și roșii cherry dulci. În cuptor, focaccia s-a rumenit ușor, iar casa s-a umplut de miros de pâine proaspătă și aromă mediteraneană.

Când am scos-o, marginile erau crocante, iar interiorul moale și aerat. Fiecare felie are gust de simplitate și de timp bine folosit.

Dacă vrei să încerci și tu, caută pe mediteranea.ro uleiul de măsline extra virgin și măslinele umplute pe care le-am folosit. Sunt ingrediente care chiar fac diferența.

Ingrediente

-475 ml apă caldă

-1 linguriță miere

-1,5 lingurițe drojdie instant

-15 ml ulei de măsline extra virgin de pe mediteranea.ro

-250 g făină albă

-250 g făină integrală

-2 lingurițe sare

Pentru deasupra:

-Măsline umplute de pe mediteranea.ro

-Roșii cherry dulci

Mod de preparare

1. Într-un bol mare, amestecă apa caldă, mierea și drojdia. Lasă 5 minute până se activează.

2. Adaugă uleiul de măsline, făina și sarea. Amestecă până obții un aluat moale și elastic.

3. Acoperă bolul și lasă-l la frigider 12 ore, peste noapte.

4. A doua zi, unge o tavă cu puțin ulei de măsline și răstoarnă aluatul.

5. Întinde-l ușor cu degetele și apasă pentru a forma mici gropițe.

6. Adaugă măslinele umplute și roșiile cherry.

7. Coace la 220°C timp de 20–25 de minute, până devine aurie și crocantă la margini.

8. Las-o să se răcorească ușor înainte de a o tăia.

La cuptor, aromele se combină perfect.

Focaccia iese aurie, crocantă la exterior și moale în interior.

E ideală caldă, simplă sau lângă o salată ușoară.

Poftă bună! 



0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram