Vinetele le spălăm bine, le ștergem și le tăiem felii. Le prăjim în ulei, după care le așezăm într-o cratiță. Usturoiul îl dăm prin presă și îl amestecăm cu apa și sare. Acest amestec îl turnăm în cratiță peste vinete. Le punem la fiert cca.10 minute, amestecând câte puțin ca să se pătrundă vinetele cu aromele. Se pot servi așa sau lângă o garnitura de cartofi sau orez. Sunt foarte bune și în zilele de post.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acestea sunt pașii de bază pentru a prepara caș și brânză în mod tradițional. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de lapte folosit, condițiile de mediu și preferințele personale.
Întreg procesul îl pute lui vedea în video de mai jos sau pe canalul meu de youtube.
Cu drag,
Lili
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
🌟Mic dejun : mămăliguță cu brânză.
🌟Avem nevoie de: ✔️făină de mălai ✔️brânză ✔️slănină și cârnați 🌟Mod de prepare: -facem mămăliguța -prăjim slănina și cârnați 🌟Apoi procedăm ca și în video. Vă doresc o zi frumoasă! Cu drag,🥰 Lili
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
🫛Conserve pentru iarnă 🫛
Ep.2 Fasole verde-păstăi la borcan
__________________________________
Avem nevoie de fasole verde și sare.
Rupem codițele și spălăm bine fasolea. O punem la fiert în apă, punem sare, atâta cât să fie normal de sărată apă.
Lăsăm să fiarbă de jumătatea. Scoatem fasolea din oală și o punem în borcane. Adăugăm peste ea apa în careva fiert, închidem borcanele ermetic.
Le punem la dunst o ora jumate de când începe apă sa fiarbă. După acest timp oprim focul și lăsăm borcanele sa se răcească în oala. Apoi le depozitam în cămară.
Spor la pus pe iarnă!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Ingrediente:
• File de pește (pește de care vreți)
• 6 linguri de făină albă
• 1 linguriță mălai
• Sare dupa gust
• 1 lămâie
• 500 ml ulei
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri iaurt grecesc sau smântână
Mod de preparare
Stropiți bucățile de pește cu zeama de lămâie. Sărați bine pe fiecare parte, amestecați făina albă cu mălaiul și tăvăliți bucățile de pește prin făină, să fie bine acoperite.
Încingeți uleiul și puneți feliile de pește. Lăsați să se prăjească bine pe fiecare parte. Între timp curățați usturoiul și îl dați pe răzătoare sau îl pisați.
Punem puțină sare și ulei și amestecăm bine. Adăugăm și 2 linguri de smântână sau iaurt grecesc.
Servim peștele cu sosul de usturoi si iaurt alături de mămăliguță sau cu o pâine bună de casă.
Pofta bună și să ne auzim cu bine!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.