Pentru 10 kg murături asortate:
* 6 kg gogonele verzi,
* 1 kg ardei kapia,
* 1 kg morcovi curatati,
* 200 g ţelina radacini,
* 100 g telina frunze,
* 400 g varza rosie,
* 400 g sfecla rosie,
* 600 g conopida,
* 40 g marar uscat,
* bete,
* 50 g usturoi,
* 25 g ardei iute,
* 50 g hrean.
Muraturile asortate se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii). Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternind cu condimentele din reteta. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori,pepeni verzi mici,gogosari verzi etc.Se toarna saramura fierbinte 5 litri pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic.