Avem nevoie de : 4 oua, 800 ml. iaurt, 2 lingurite indulcitor lichid sau zahar , vanilie,un praf de sare, o lingurita bicarbonat ( stins cu otet) si faina cat cuprinde, ulei pentru prajit.
Ouale le batem bine cu indulcitorul (zaharul), vanilia. adaugam bicaronatul pe care il stingem cu otet si apoi faina. la mine a intrat aproape 1,5 kg de faina. Framantam bine si lasam vreo 10-15 minute sa se odihneasca si apoi facem ciureghele pe care le coacem in ulei.
Adăugaţi o legendă |
6 Comments
Eu le ziceam fundite sau scovergi , cand eram mica
RăspundețiȘtergereImi amintesc ca-mi facea bunica in copilarie asa ceva, noi le spuneam "scovergi"...
RăspundețiȘtergereScovergi ,cum s-ar zice pe la mine!Numai ca se fac cu drojdie.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Janet, Silvia, alea cu drojdie la noi li se zice pancove...
RăspundețiȘtergereSi eu le-am postat da denumirea cred ca a ta e buna ,eu le-am zis Ciurighele,a ta-i cea adevarata:-))),ai un blog foarte fainut
RăspundețiȘtergereMultumesc Doinitza
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!