Sursa aici la Ana Maria Ciolacu.

Ingrediente pentru o paine:
500 grame faina
340 ml apa calduta
13 g drojdie
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
Mod de preparare:


Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea.
Am dizolvat in apa calduta 1 lingurita zahar si drojdia. Am turnat lichidul peste faina si am invartit cu  o lingura de cateva ori, pana s-a adunat cat de cat, dupa care am pus aluatul intr-un vas  cu capac pe care l-am lasat in  frigider pana a doua zi.
Trebuie sa il lasam intre 12 si 24 de ore. Eu l-am lasat de seara pana a doua zi dupa amiaza.

A doua zi am scos aluatul din frigider si l-am rasturnat pe masa de lucru pudrata cu faina.
Mi-am infainat si mainile, am pudrat niste faina si deasupra aluatului, si l-am aplatizat usor, intr-un dreptunghi.
Am adus partea dreapta pana la jumate, apoi am acoperit partea dreapta cu partea stanga.
Am intors sulul format, si am mai facut o data acelasi lucru. Am pudrat bine de tot cu faina un servet de bucatarie, pe care am asezat aluatul cu partea deschisa, in jos.
Am pudrat cu faina si deasupra,si am inchis servetul, lasand aluatul la temperatura camerei cca 30 min / 1 ora. Am incins foarte bine cuptorul, (trebuie sa fie de obicei 250°C), cu o oala cu tot cu capac inauntru. 
Am ridicat usor prosopul, si am luat aluatul in palma, in asa fel incat partea de jos, sa ramana in sus.
Am deschis cuptorul si cu miscari rapide, am ridicat capacul oalei, am aruncat painica in ea, am acoperit cu capacul si am lasat-o cca 25 min. Am luat capacul si am mai lasat painea alte 20- minute( in reteta zice ca doar 10-15 minute, dar cuptorul meu nu se incalzeste la o temp. De 250 grade si am lasat-o mai mult).
Sa aveti spor!!!