Ingrediente:
1 foaie aluat foietaj
scortisoara macinata
Crema de lapte
500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua
Preparare
Se ia aluatul foietaj se presara cu scortisoara si se ruleaza. Se taie
ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se
aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de
aprox. 10 cm.
Se aseaza discurile in forme de muffins putin unse cu ulei. Cu degetul
apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana
e gata crema.
Preincalziti cuptorul la 200C.
In acest timp, preparati crema astfel:
Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si untul la fiert la
foc mic .
Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Cand laptele face mici
bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte fierbinte peste galbenusuri, cate
o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cam
10 linguri e de ajuns.
Apoi turnati restul de
lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu uitati sa
amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel.
Puneti amestecul de
galbenusuri si lapte inapoi in oala si puneti inapoi pe foc si amestecati
non-stop in crema cu telul. La un moment dat veti simti ca se ingroasa crema,
ca devine vascoasa. Dati rapid focul la mic si continuati sa amestecati pana
crema are consistenta unei maioneze. Nu dureaza mult, cam 15-30 secunde.
Luati repede oala de pe
foc si puneti-o cu fundul intr-un vas cu apa rece (pregatit dinainte). Acum
adaugati esenta de vanilie . Continuati sa amestecati cu telul pana se
racoreste crema, cam 2-3 minute e de ajuns.
Se bat albusurile de ou
spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte in trei
transe, amestecand usor cu telul.
Se umplu cupele cu
crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si
sufleul la copt.
Se coboara temperatura
la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
Se scot din cuptor si
dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din
abundenta. Sunt bune caldute sau reci.
5 Comments
Arata foarte bine. Cred ca l pun pe sotul meu sa faca😁
RăspundețiȘtergerePare usor de facut si par delicioase.
RăspundețiȘtergereArata delicios! Cred ca voi face si eu cu cei mici.
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta rețetă!Crema o poți folosi și la umplut de eclere???
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.....
Pupici
Scuze de intarziere. Da, se poate!
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!