Ingrediente:

1 foaie aluat foietaj
scortisoara macinata

Crema de lapte

500 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura unt
40 gr amidon
2 oua

Preparare
Se ia aluatul foietaj se presara cu scortisoara si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
Se aseaza discurile in forme de muffins putin unse cu ulei. Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma. Dati tava la frigider pana e gata crema.
Preincalziti cuptorul la 200C.
In acest timp, preparati crema astfel:
        Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si untul la fiert la foc mic .
Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Cand laptele face mici bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte fierbinte peste galbenusuri, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cam 10 linguri e de ajuns.
Apoi turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu uitati sa amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel.
Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in oala si puneti inapoi pe foc si amestecati non-stop in crema cu telul. La un moment dat veti simti ca se ingroasa crema, ca devine vascoasa. Dati rapid focul la mic si continuati sa amestecati pana crema are consistenta unei maioneze. Nu dureaza mult, cam 15-30 secunde.
Luati repede oala de pe foc si puneti-o cu fundul intr-un vas cu apa rece (pregatit dinainte). Acum adaugati esenta de vanilie . Continuati sa amestecati cu telul pana se racoreste crema, cam 2-3 minute e de ajuns. 
Se bat albusurile de ou spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in crema de lapte in trei transe, amestecand usor cu telul.
Se umplu cupele cu crema de lapte. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de lapte se umfla ca si sufleul la copt.
Se coboara temperatura la 180C si se coc tartele timp de 25 minute.
Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Se presara cu scortisoara din abundenta. Sunt bune caldute sau reci.


Sursa aici