Reteta am citit-o in cartea de bucate a lui Radu Anton Roman, intitulata "Ardealul, la pohta ce pohtim"
Multumesc Ginei Bradea si sponsorului Mihai Dumitru , cel care ne-a trimis ouale de la Ferma lui de prepelite japoneze din Fundeni.
Ingrediente:
- 0,5 l smantana
- oua prepelita
- o lingurita de pasta de ardei
- sare
Mod de preparare:
Se pune smantana amestecata cu pasta de ardei intr-un vas de Jena. Eu am pus intr-un vas ceramic. Se sparg ouale si se potrivesc cu grija in smantana, sa nu se sparga galbenusul.
Se sareaza si se dau la cuptor cu foc potrivit, pana se intaresc albusurile.
P.S. Sa nu uitam ca exista si un concurs organizat de Gina. Cine vrea sa participe sa intre aici sa citeasca regulamentul: http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/
4 Comments
Simplu, usor de preparat, dar foarte gustos !Te lingi pe degete....
RăspundețiȘtergereTe tzuc Lili !
Multumesc de vizita draga mea prietena. Te tzuc si eu!
RăspundețiȘtergereBunnnn! Oua am, smantana am, pasta de ardei am, vas am, deci ce mai astept, trec la probat. Multumesc pentru idee! :-*
RăspundețiȘtergereCu mare drag Iuliana!!! :*
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!