Oua pe smantana



Reteta am citit-o in cartea de bucate a lui Radu Anton Roman, intitulata "Ardealul, la pohta ce  pohtim"
Multumesc Ginei Bradea si sponsorului Mihai Dumitru , cel care ne-a trimis ouale de la Ferma lui de prepelite japoneze din Fundeni.
Ingrediente:
- 0,5 l smantana
-  oua prepelita
- o lingurita de pasta de ardei
- sare

Mod de preparare:
Se pune smantana amestecata cu pasta de ardei intr-un vas de Jena. Eu am pus intr-un vas ceramic. Se sparg ouale si se potrivesc cu grija in smantana, sa nu se sparga galbenusul.
Se sareaza si se dau la cuptor cu foc potrivit, pana se intaresc albusurile.

P.S. Sa nu uitam ca exista si un concurs organizat de Gina. Cine vrea sa participe sa intre aici sa citeasca regulamentul: http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/







4 Comments

  1. Simplu, usor de preparat, dar foarte gustos !Te lingi pe degete....
    Te tzuc Lili !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita draga mea prietena. Te tzuc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunnnn! Oua am, smantana am, pasta de ardei am, vas am, deci ce mai astept, trec la probat. Multumesc pentru idee! :-*

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram