Ingrediente
pentru borcan de 700-800 ml:
-castraveți
-morcov tăiat rondele
-hașme sau ceapă tăiată
rondele
-o linguriță boabe de piper
- o linguriță boabe de muștar
-1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
-4 linguri de oțet
-apă
Mod
de preparare:
Spalăm și
sterilizăm borcanele.
Se spală
castraveții și pregătim morcovii și
hașmele.
Se lasă să se răceasca
în apă.
In fiecare
borcan punem castravetii, hașme sau ceapa taiata rondele, rondele de
morcov, 1 linguriță boabe de muștar, 1
linguriță boabe de piper, 1 linguriță de sare neiodată, 1 linguriță de zahăr, 4
linguri de oțet. Se completează cu apă rece.
Se căpăcesc
borcanele și se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute de când le punem pe
foc.
7 Comments
Ce bine arata! Tin minte ca mama punea muraturi, dar eu nu am pus niciodata. Poate nu ar fi rau sa incep toamna aceasta, urmand reteta ta 😁
RăspundețiȘtergereÎmi plac mult castraveții murați, iar rețeta asta pare tare bună, o sa testez anul acesta. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereE perioada numai bun să pun și eu ceva castraveți pe iarnă. O să încerc rețeta ta, fiindcă sunt curioasă cum sunt.
RăspundețiȘtergereO să încerc și eu această rețetă, chiar arată bine.
RăspundețiȘtergereChiar îmi este dor de niște castraveți murați :)
Îmi plac foarte mult castravetii puși la borcan. O să încerc și eu variantă ta. 😻
RăspundețiȘtergereSi noi punem muraturi, in special castraveti. Punem atat in otet cat si in saramura. Tare buni mai sunt.
RăspundețiȘtergereAnul asta am si eu in plan sa-mi pun muraturi si implicit castraveti. Am sa vad ce reteta ma va inspira in momentul in care ma apuc de treaba
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!