Castraveți bulgărești




Ingrediente pentru borcan de 700-800 ml:

-castraveți

-morcov tăiat rondele

-hașme sau ceapă tăiată rondele

-o linguriță boabe de piper

- o linguriță boabe de muștar

-1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

-4 linguri de oțet

-apă

 

Mod de preparare:

Spalăm și sterilizăm borcanele.

Se spală castraveții  și pregătim morcovii și hașmele.

Se lasă să se răceasca în apă.

In fiecare borcan punem castravetii, hașme sau ceapa taiata rondele, rondele de morcov,  1 linguriță boabe de muștar, 1 linguriță boabe de piper, 1 linguriță de sare neiodată, 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de oțet. Se completează cu apă rece.

Se căpăcesc borcanele și se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute de când le punem pe foc.

Sa aveti spor!!


7 Comments

  1. Ce bine arata! Tin minte ca mama punea muraturi, dar eu nu am pus niciodata. Poate nu ar fi rau sa incep toamna aceasta, urmand reteta ta 😁

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi plac mult castraveții murați, iar rețeta asta pare tare bună, o sa testez anul acesta. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. E perioada numai bun să pun și eu ceva castraveți pe iarnă. O să încerc rețeta ta, fiindcă sunt curioasă cum sunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. O să încerc și eu această rețetă, chiar arată bine.
    Chiar îmi este dor de niște castraveți murați :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi plac foarte mult castravetii puși la borcan. O să încerc și eu variantă ta. 😻

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi punem muraturi, in special castraveti. Punem atat in otet cat si in saramura. Tare buni mai sunt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anul asta am si eu in plan sa-mi pun muraturi si implicit castraveti. Am sa vad ce reteta ma va inspira in momentul in care ma apuc de treaba

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram