Ingrediente pentru borcan de 700-800 ml:

-castraveți

-morcov tăiat rondele

-hașme sau ceapă tăiată rondele

-o linguriță boabe de piper

- o linguriță boabe de muștar

-1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

-4 linguri de oțet

-apă

 

Mod de preparare:

Spalăm și sterilizăm borcanele.

Se spală castraveții  și pregătim morcovii și hașmele.

Se lasă să se răceasca în apă.

In fiecare borcan punem castravetii, hașme sau ceapa taiata rondele, rondele de morcov,  1 linguriță boabe de muștar, 1 linguriță boabe de piper, 1 linguriță de sare neiodată, 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de oțet. Se completează cu apă rece.

Se căpăcesc borcanele și se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute de când le punem pe foc.

Sa aveti spor!!