Se pare ca sunt cele mai bune. Atat de fine la textura, atat de moi si din ingrediente atat de simple.

Ingrediente:

2 pahare de faina,

2 oua,

200 ml.lapte,

500 ml.apa minerala

1 1/2 linguri de zahar

1/2 lingurita de sare

1 lingurita vanilie

Mod de preparare:

Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă  paharul cu lapte.Se amestecă cu telul. Se pune făina treptat cîte puțin, apoi  apa, pînă cînd se incorporeaza toata.  Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata ne apucam de copt clatitele.

Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel, încît aluatul să se intinda uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu pentru ca clătita să aiba o culoare galbena-aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 40 sec ,pe a doua parte vreo 20 sec. Le putem umple cu dulceata, branza sau ce va place.

Le-am servit pe un platou care are o eleganta subtila datorata designului simplu si modern. Acest platou este marca Ambition si pot fi comandate online de la Dajar magazine

https://www.dajarmagazin.ro